|

CHP 11 yıl sonra yine kasetle gündemde: Sancar'ın 'ayıp' nedenli istifasıyla ilgili tüm detaylar

Taciz ve tecavüz vakalarının son aylarda peş peşe patlak verdiği CHP, şimdi de ‘Ayıp nedenli’ istifa ile gündemde. Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın, sosyal medya hesabından CHP’den istifa ettiğini açıklamasıyla başlayan süreç, Sancar’ın hakkındaki iddialar sonrası “Kasetin var” denilerek kendisine komplo kurulduğunu söylemesiyle başka bir boyuta evirildi. Sancar'ın istifasından CHP'li Merkezefendi Belediyesi'nde çalışan 1 milyon dolarlık sus payı isteyen temizlikçi çıktı. Sancar’ın şikayeti sonrası başlatılan soruşturmada gözaltı sayısı her geçen gün yükseliyor. İşte Sancar’ın istifasıyla ilgili tüm süreç...

10:41 - 3/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:07 - 3/03/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Denizli Milletvekili Teoman Sancar
Denizli Milletvekili Teoman Sancar

Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı’na getiren kaset kumpasından 11 yıl sonra CHP bir kez daha ‘kaset’ ile anılıyor. Bu sefer gündemdeki isim Denizli Milletvekili Teoman Sancar. CHP’yi yeniden kasetlerle anılır hale getiren süreç Sancar’ın istifasıyla başladı.

Twitter hesabından duyurdu

Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 28 Şubat Pazar günü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla
"Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım"
sözleriyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçecek vekiller arasında adı geçtiği için, duyurusunun ardından Sancar’ın istifasının bu yönde atılmış bir adım olduğu düşünülüyordu.

Ancak ilerleyen saatlerde Sancar hakkında çeşitli iddialar gündeme geldi. Bunlardan en çarpıcı olanı, CHP'ye yakın kulislerle bağlantıları olan ve Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağını aylar öncesinden kamuoyuna duyuran Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer’in paylaşımıydı.

'Ayıp' nedenli istifa

Bayer istifanın başka bir boyutunun olduğunu belirterek,
"Bizi arayan CHP’liler yeni bir skandalla karşı karşıya olduğunu söylediler. ‘Ayıp’ diye nitelenen bu skandalın altından nasıl kalkacak CHP. İnce ve Yarkadaş haklı mı çıkıyorlar ne!"
ifadelerini kullandı.
Sancar’ı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa ettirdiği öne sürüldü.
İstifanın sıcaklığını koruduğu saatlerde bir televizyon kanalına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Sancar'ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada,
"Gelirken kendisini aradım fakat ulaşamadım. Herhangi bir siyasi oluşumdan dolayı istifa etmiş değil. Yarın öbür gün kamuoyuna yansır"
ifadelerini kullandı. Peş peşe gelen bu açıklamalardan sonra sosyal medyanın gündemi Sancar oldu ve ‘ayıp nedenli’ olduğu ifade edilen istifa en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Sancar: Bana kaset komplosu kuruldu

  • Hakkındaki iddialar sonrası Şifre Haber’e konuşan Sancar, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Sancar şunları söyledi: "Kaset var diye, baskı oluşturuldu. Gerekli yerlere şikayetimi yaptım. Her türlü iftiraya, ayrı ayrı belgeleriyle cevap vereceğim. Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim. Bir kaset falan ortaya çıkarsa, çıktığında da tüm bu ahlaksızca saldırılara karşı, en kısa zaman içinde öyle yazılı açıklama yaparak da değil, medyanın karşısına çıkıp tek tek cevap vereceğim."

CHP'den ilk resmi açıklama: Bilmiyoruz

Sancar’ın bu açıklamayı yaptığı gün CHP’den de resmi olarak ilk açıklama geldi. CHP Sözcüzü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında istifaya ilişkin "Sayın milletvekili istifasını açıkladı.
İstifa tek taraflı bir müessese, istifasının nedenleri konusunda, istifa mektubunda ne varsa biz de onu biliyoruz
" ifadelerini kullandı.

1 milyon dolarlık sus payı istendi

Sancar’ın şikayeti sonrası başlatılan soruşturma ile istifa sürecinin detayları da netleşmeye başladı. Sancar’ın görüntüleri karşılığı 1 milyon dolar istendiği öne sürüldü.
Kaset şantajını Denizli’deki CHP’li Merkezefendi Belediyesi çalışanı Fatih S.’nin, polis eniştesiyle birlikte planladığı iddia edildi.
Sancar’ın kamera ve ses sistemi kurulan eve çağırıldığı, milletvekili eve geldikten sonra alkol alınıp bu arada uygunsuz görüntülerinin çekildiği ileri sürüldü.

6 kişi gözaltına alındı

  • Sancar’ın savcılığa yaptığı şikayetin ardından Denizli polisi operasyon sürecini başlattı. Denizli, Aydın, Ankara, Kırıkkale ve Kıbrıs’ta eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Fatih S.’nin Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nde görevli eniştesi Mustafa Bülent A. da yakalanıp Denizli’ye getirildi. Şüphelilerin sorgusu sürerken, Kıbrıs’ta aranan şüpheli ise halen yakalanamadı.
#denizli milletvekili
#chp
#teoman sancar
#istifa
#kaset
#kumpas
#ayıp nedenli
#şantaj
#1 milyon dolar
3 yıl önce