|

Taciz CHP'nin rutini oldu

CHP’de bir taciz skandalı daha... CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz’un, parti binasında çalışan bir kadını sık sık müstehcen sözlerle taciz ettiği ortaya çıktı. Son çare olarak o görüşmeyi kaydeden çaycı kadın tacizi ifşa etti.

Haber Merkezi
01:51 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:57 - 6/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP bir kez daha taciz skandalıyla gündemde...
CHP bir kez daha taciz skandalıyla gündemde...

CHP’de kadına yönelik taciz ve aşağılama rutine bindi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın iğrenç imasının ortaya çıkmasından 5 gün sonra Erzurum CHP İl Başkanı Bülent Oğuz’un parti binasında çalışan bir kadını taciz ettiği anlaşıldı. 20’den fazla taciz/tecavüz olayını örtbas eden CHP Genel Merkezi yine sessiz.

DURMADAN TACİZ ETTİ

İddiaya göre eşinden ayrıldığı için çalışmak zorunda olan bir kadın, CHP Erzurum İl Başkanlığı’nda işe girdi. Binanın temizlik ve çay servisi gibi gündelik işlerine bakan genç kadın, bir süre sonra tacize uğramaya başladı. CHP İl Başkanı Bülent Oğuz, genç kadını sistematik olarak rahatsız etti. Uyarılarına rağmen iğrenç muamele devam edince genç kadın Oğuz’un kendisini taciz ettiği anları ses kaydına aldı.

HOŞUMA GİDİYORSUN

Yeni Şafak’ın da ulaştığı 2 ayrı kayıtta Oğuz olduğu iddia edilen kişi açık açık bir kadına sözlü tacizde bulunuyor. Kayıtlara göre Oğuz, genç kadına açık açık ‘Bir kere beraber olalım...’ teklifinde bulunuyor. Genç kadın tepki gösterince de Oğuz “Niye beni istemiyorsun? Ben seni sevdim. Sen yanlış anlama. Faydalanmaya çalışmıyorum. Ben sana baştan söyledim dedim ki ‘hoşuma gidiyorsun’ dedim” ifadelerini kullanıyor.

BEN ÖYLE HİSSETTİM

Utanmadan genç kadını iğrenç teklifine razı etmeye çalışan Oğuz, “İnan ki senden önce 3 tane bayanla da çalıştım. Bir tanesine başımı kaldırıp baktığım yok. Sende ayrı bir şey var, çok hoşuma gidiyorsun. Bu ayrı bir şey, çok hoşuma gidiyorsun. Bugün de bunun için buradayım.” İfadelerini kullanıyor. Bir diğer kayıtta ise CHP’li Oğuz, genç kadını uğradığı tacizi kimseye anlatmaması için ikna etmeye çalışıyor. Kayıtta Bülent Oğuz olduğu öne sürülen kişi şu ifadeleri kullanıyor :“Senin bana karşı yakınlığını hissettim. Öyle hissettim. Ben de dedim ki yalnız kimseye de güvenemiyor… İnsanın doğasında var, bu yanlış bir şey değil. İnsanoğlunun ihtiyacı var. Ben de öyle anladım, özür dilerim. Senin samimiyetine güvendim…”


GENEL MERKEZ DE BİLİYOR

CHP Genel Merkezi’nin de tacizden haberdar olduğu ve skandalın üstünü örttüğü ifade ediliyor. Ayrıca CHP’li Oğuz’un il yönetiminde yaptığı toplantıda taciz iddialarını kabul ederek ‘Hata yaptım’ dediği öne sürülüyor. Skandalı kamuoyu ile paylaşan Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş de olaydan CHP yönetiminin haberdar olduğunu söyledi. Eş şu ifadeleri kullandı: “Taciz olayını şiddetle kınıyoruz. CHP Genel Merkezi de durumu biliyor. Tacize uğrayan emekçimizin yanında olacağız. Taciz edenin de tacize sessiz kalanın da Allah belasını versin.”

1 YILDA 20’DEN FAZLA TACİZ OLAYI

CHP’de son 1 yıl içerisinde 20’yi aşkın taciz/tecavüz olayı yaşandı. İstanbul’da Maltepe, Ümraniye, Avcılar, Sultangazi, Şişli ve Esenler CHP teşkilatlarında kadınların tacize uğradığı ortaya çıkmıştı. Bitlis, Bursa, Antalya, İzmir, Tekirdağ, Mersin, Van, Aydın ve Sivas’taki CHP teşkilatları da taciz/tecavüz haberleri ile anılmıştı. Ancak CHP Genel Merkezi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birçoğu yargıya da intikal eden taciz olayları karşısında birkaç cümlelik açıklamanın ötesinde herhangi bir adım atmadı.

#CHP
#Bülent Oğuz
#Erzurum
#Serhatcan Eş
#Taciz
3 yıl önce