|

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım töreni düzenledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu. İstanbul'u yönetmenin sıradan bir olay olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "İstanbul'a aşık olursaniz bu şehir sizi yüreğinizden yakalar" dedi. İmamoğlu ise seçmenden oy vermeden önce kendisine 3 soru sorması gerektiğini kaydetti.

Yeni Şafak
11:49 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partinin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partinin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu.

CHP'nin uzun süredir beklenen İstanbul adayının Ekrem İmamoğlu olduğu geçtiğimiz günlerde netleşmişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç'te düzenlenen törenle başkan adayları olan Ekrem İmamoğlu ismini resmen kamuoyuyla paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • ''İstanbul'u yönetmek sıradan bir olay değildir. Aday adaylarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar. Aday adaylarımızı da yürekten kutluyorum. İstanbul şairlerin yazarların ressamların ilham kaynağı olan bir yer. İstanbul'a aşık olursunuz İstanbul sizi yüreğinizden yakalar.

İstanbul'u Fatih yamalatın diye almadı yeşillikleri yok edin diye almadı İstanbul'u beton İstanbul'a dönüştürün diye almadı, İstanbul'u yaşatın diye aldı. Bütün sorunları çözebiliriz. Neyle? Bilgiyle birikimle deneyimle çözeceğiz.''

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

Çok değerli İstanbullar, 31 Mart'ta yerel seçimde oy kullanmak üzere sandık başına gideceksiniz.

Sizden ricam, o gün kendisinize 3 soru yöneltmeniz. Bu şehri kim yönetmeli, bu şehir nereden yönetilmeli ve bu şehir nasıl yönetilmeli? Bu üç soruyu kendinize mutlaka sorun ve oyunuzu buna göre verin.

Sandık başına gitmekten vazgeçmiş ne yapsam olmuyor diyenler varmış. Yok öyle şey. Umutsuzluğu içinizden atın birlikte çalışacağız kazanacağız zafer İstanbul halkının olacak. İstanbul gibi devasa bir kenti yönetmeye talipsem bunun nedeni etrafımda kendiliğinden oluşan ve çığ gibi büyümekte olan İstanbul ittifakıdır İstanbullu hemşehrilerimdir.

İstanbul ile ilgili 5 hedefimi uzun uzun sizlere anlatacağım. İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek. İstanbul'daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek. İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunlarını çözmek. İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek. İstanbul'u çekim merkezine dönüştürmek. İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

Trabzon'da dünyaya gelen ve 1991 yılından bu yana Beylikdüzü'nde yaşayan Ekrem İmamoğlu, 2009 seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı olmuştur.

2009 yılında aktif siyasetin içerisinde giren Ekrem İmamoğlu, 2017 yılı itibariyle Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Ekrem İmamoğlu'nun kendi web sitesinde yer alan bilgilere göre biyografisi;

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

2009'da CHP'de ilçe başkanı oldu

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ekrem İmamoğlu
5 yıl önce