CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetimindeki iki isim görevden çekildi: Yerlerine atama yapılacak
18:38, 05/09/2025, CumaG: Güncelleme: 19:17, 05/09/2025, Cuma
Yeni Şafak

CHP İstanbul İl Başkanlığı yönetimine getirilen ve iki ismin istifa ettiği çağrı heyeti.
Şaibeli CHP İstanbul İl Kongresi davasında mahkeme, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini görevden uzaklaştırmış, yerlerine Gürsel Tekin başkanlığındaki beş kişilik bir çağrı heyeti görevlendirmişti. Heyette bulunan Hasan Babacan ile Müjdat Gürbüz görevden çekildi. Babacan ile Gürbüz'ün de çekilmesinin ardından yerlerine iki yeni ismin atanacağı öğrenildi.
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde başkan seçilen Özgür Çelik ve yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına hükmetmişti.
Mahkeme, İl Başkanlığı’na geçici yönetim kurulu olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan beş kişilik bir çağrı heyeti atamıştı.
İki isim görevden çekildi
CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan heyette bulunan Hasan Babacan ile Müjdat Gürbüz görevden çekildi.
İki yeni isim atanacak
Babacan'ın ardından Gürbüz'ün de çekilmesinin sonrası yerlerine iki yeni ismin atanacağı öğrenildi.
Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Gündem
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'den heyetiyle ilk video: CHP adliye koridorlarına düşmemeliydi kurallar ne gerektiriyorsa yapacağız

Gündem
CHP İstanbul İl Kongresi iptal kararı sonrası atanmıştı: Hasan Babacan heyetten çekildi

Gündem
CHP İstanbul Seçimlerine iddianame düzenlendi

Gündem
CHP Gürsel Tekin'den savunma istedi


