|

CHP'de Şükrü Genç depremi: Sarıyer'den bağımsız aday oldu

İstanbul'da Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP'nin kendisini yeniden aday göstermemesi gerekçesiyle seçimlere bağımsız aday olarak girme kararı aldığını duyurdu. Dün yaptığı açıklamada Özgür Özel ile telefonda görüştüğünü ve bekleme kararı aldıklarını açıklayan Şükrü Genç bugün belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Üç dönemdir Sarıyer'de belediye başkanı olarak görev yapan Genç açıklamasında, "Kararı verdik, halkımız 'Yürü' dedi yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Daha öncesinde olduğu gibi yine birlikte kazanacağız. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz. Halkımızın çok güzel bir sözü var, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak" diye konuştu. Genç, telefonda kendisine "Sizi çok seviyoruz ama bunu aşamadık" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "Bu aşılamayanın ne olduğunu bu halka açıklayın. Neyi aşamadınız?" diye sordu.

Seren Som
13:43 - 20/02/2024 Salı
Güncelleme: 16:10 - 20/02/2024 Salı
Yeni Şafak
Şükrü Genç
Şükrü Genç

CHP'de yerel seçimlere giden süreçte aday krizi devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyince bir açıklama yapmış ve bu kararın CHP yönetimi tarafından gözden geçirilmesini talep etmişti.

Özgür Özel ile telefonda görüştüğünü ifade eden Genç, "Yaptığımız görüşme sonrasında yarın saat 12.00'ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık" demişti.

Genç, adaylık kararını bugün yaptığı basın toplantısıyla duyurdu. Şükrü Genç, seçime bağımsız aday olarak girme kararı aldığını açıkladı.

'Sayın Özel dedi ki: Seni seviyoruz ama bunu aşamadık'

Şükrü Genç "Bildiğiniz gibi dün yapacağım açıklamaya çok kısa bir süre kala Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'den telefon aldığımı ve bugün öğlene kadar süreci yeniden değerlendireceğimi sizlerle paylaştım. Geldiğimiz noktada biraz önce tekrar bir görüşme yaptım. Sayın Genel Başkanım dedi ki,
‘Başkanım biz seni çok seviyoruz. Sizinle hep varız, partide size önemli görevler verelim. Ekrem başkan da sizi çok seviyor. Bizler de çok seviyoruz ama bunu aşamadık"
dedi. Ben şimdi şunu soruyorum.
Bir partinin genel başkanı ve bu işin içindeki büyükşehir belediye başkanı, aşılamayanın ne olduğunu çok merak ediyorum.
Aşılamayan nedir ?

Genç: Neyi aşamadınız çıkın açıklayın

Bu partiye bu kadar hizmetim olmuşsa şahsen soruyorum ve bu kadar insan olmadık yerlerde sizleri iktidar yapmışsa böyle bir sorumluluktan uzaklaşmanın bir anlamı var mı ? Bu aşılamayanın ne olduğunu bu halka açıklayın. Neyi aşamadınız?" diye sordu.

'Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak'

Genç, "İşte şimdi tam da o andayız. Karar anındayız şu anda. Şimdi sizlere soruyorum. Önümüzdeki 40 günde her bir köşede ısrarla soracağım. Son anına kadar soracağım, 31 Mart'a kadar soracağım. Var mıyız yok muyuz? Şimdi soruyorum tamam mı devam mı? Kararı verdik, halkımız 'Yürü' dedi yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Daha öncesinde olduğu gibi yine birlikte kazanacağız. Bağımsız aday olarak devam ediyoruz. Halkımızın çok güzel bir sözü var, kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bugün iki dudağı arasından karar verdiğini sananların gerçekten 'Çok büyük yanlış yapmışız' diyecekleri ortada. Hepimizin yolu açık olsun. Biraz sonra İlçe Seçim Kuruluna müracaatımızla hemen başlıyoruz. Hepimizin yolu açık olsun, ders olsun onlara, kapak olsun onlara, çocuğun, gencin, hakkın önemini bilemeyenlere kapak olsun" diye konuştu.

Ne olmuştu?

CHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sarıyer Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Oktay Aksu'yu açıkladı.

Sarıyer Belediye Başkanı Genç aday gösterilmemesini tepkiyle karşıladı ve kararın yeniden değerlendirilmesini talep ederek partisine 19 Şubat'a kadar süre verdi.

Genç, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP'den yeniden ilçe belediye başkan adayı gösterilmemesi ve yaşanan süreç hakkında belediye binası önünde dün bir basın açıklaması yaptı.

Partisinin belediye başkanlığı adaylığı için aldığı "yanlış kararı" değerlendirmesi için dün gece 24.00'e kadar süre verdiğini dile getiren Genç, basın açıklaması öncesinde önemli bir gelişme olduğunu söyledi.


Genç, adaylık süreciyle ilgili partisinin yeniden bir değerlendirme yapacağını belirterek, "Sesimiz duyuldu. Biraz önce Genel Başkanımız Özgür Özel'in aramasıyla, yaptığımız görüşme sonrasında yarın saat 12.00'ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık." diye konuştu.


Değerlendirmenin iyi bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiğini belirten Genç, şunları söyledi:

  • "Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim derdimiz halkımız. Bu noktada hiçbir şekilde bir dayatmaya gitmedik. Bir yanlışın düzeltilmesini istedik. Genel Başkanımıza yarın saat 16.00'da daha önce yaptığım gibi basın açıklaması yapacağımı söyledim. Dedi ki, 'Bir süre... Bu süre basın mensupları ve Sarıyer halkı tarafından da anlayışla karşılanacağını bekliyorum."




#Şükrü Genç
#CHP
#Sarıyer
#İstanbul
#Aday
#Seçim
2 ay önce