|

CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen: CHP Dallas gibi bir parti oldu kimin eli kimin cebinde belli değil

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen, TVNET canlı yayınında, yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sevigen, Türkiye'nin bölgesel menfaatleri için Libya'ya operasyon düzenlemesine Kılıçdaroğlu'nun karşı çıkmasını eleştirmesiyle sürecin başladığını ifade ederek, "Helalleşme çıkışından sonra genel başkanı eleştiremezsin dediler." diyerek partiden ihraç edildiğini belirtti. Ermenilere soykırım yapıldığını öne süren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Yunanistan ile yaşanan gerilimde Türkiye'yi işgalci olarak nitelendiren Ünal Çeviköz gibi isimlere de tepki gösteren Sevigen, "CHP'nin ne olduğu belli değil. Dallas gibi bir parti olduk. Kimin eli kimin cebinde belli değil." diye konuştu.

23:30 - 1/12/2021 среда
Güncelleme: 00:22 - 2/12/2021 четверг
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen
Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den ihraç edilen Mehmet Sevigen

Geçtiğimiz günlerde sevk edildiği CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen eski Milletvekili Mehmet Sevigen, TVNET'te canlı yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

"SÜREÇ LİBYA OPERASYONU AÇIKLAMALARINI ELEŞTİRMEMLE BAŞLADI"

CHP'den neden ihraç edildiğine ilişkin konuşan Sevigen,
"Libya konusunda bir konuşma yaptım. Tayyip Erdoğan, AK Parti düşmanlığı parti içinde büyüyünce, bizim Ecevit döneminde yaptığımız anlaşmayı görmezden geldiler. Bülent Ecevit başbakan, Deniz Baykal maliye bakanıyken Kaddafi'ye göndermiş. Bunları anlatarak 'yanlış yaptınız' dedim. 'Ecevit'in imzası var yanlış bu' dedim. Parti politikalarını eleştirdiğim için önce İstanbul il örgütünden disipline sevk edildim"
diye konuştu.

"CHP İSTANBUL İL BAŞKANI NASIL BUNU SÖYLER"

Ermenilere soykırım yapıldığını öne süren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Yunanistan ile yaşanan gerilimde Türkiye'yi işgalci olarak nitelendiren Ünal Çeviköz gibi isimlere de tepki gösteren Sevigen,
"Canan Hanım, Ermeni soykırımına ilişkin ciddi bir açıklama yaptı. Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladı. Biz profesörleri getirerek konferanslar yaptırdık bu konuda. Bayraktarlığını yaptık. Atatürk diyemiyorlardı, 'Mustafa Kemal'in askerlerine' karşı geliyordu. Biz bunları eleştiriyoruz. Dünya başımızda, ambargo için çaba sarf ediyorlar. Böyle bir ortamda İstanbul İl Başkanı bunu nasıl söyler?"
ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin geçmişte yaptığı yanlışlar nedeniyle helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamasının da partiden ihracını hızlandırdığını ifade eden Sevigen,
"Kemal Bey, helallik isterken, biz kimden istiyoruz? CHP Genel Başkanı böyle bir konuda Atatürk, İsmet Paşa, Ecevit dönemini nasıl hedef alır. CHP'nin başta olduğu hiçbir dönem yoktu saydığı 12 maddede. Kendi döneminizden helalleşin, biz acı çekmedik mi? Helalleşme karşılıklı olur.
" dedi.

"CHP DALLAS GİBİ BİR PARTİ OLDU"

Yaşananlardan sonra son olarak kendisine bir yazı geldiğini ve disipline sevk edildiğini söyleyen Sevigen, "
Genel başkanı neden eleştiriyorsun diye beni uyardılar.
Atatürk'e kefere diyen Mehmet Bekaroğlu partide görev yapıyor. Cihangir İslam törenle karşılanıyor. 'Anıtkabir'e nasıl masraf ediyorsunuz' diye adamı baş köşeye koyduk.
PKK'ya terör örgütü diyemeyenler,
FETÖ liderine evliya diyenler partide duruyor, biz atılıyoruz.
CHP'nin ne olduğu belli değil Dallas gibi bir parti olduk. Kimin eli kimin cebinde belli değil.
'Bunları engellemeniz gerek' dedim. Bunu söyledim, ihraç edildim"
diye konuştu.



#Mehmet Sevigen
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Canan Kaftancıoğlu
2 лет назад