|

CHP'den istifa edeceğini açıklayan İnce: ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum

Başlattığı Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan Muharrem İnce, gün içinde CHP üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen İnce, CHP'ye sert sözlerle yüklendi. "Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atmıştır. Atatürk'ün partisi kalmamıştır" ifadelerini kullanan İnce, "ABD'den demokrasi dilenenlerle, 'Ne işimiz var Libya'da?' diyenlerle yolumu ayırıyorum" dedi.

13:20 - 8/02/2021 Pazartesi
Güncelleme: 16:40 - 8/02/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
 Muharrem İnce
Muharrem İnce

Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Gün içinde CHP üyeliğinden istifa edeceğini duyuran İnce, CHP yönetimini bombaladı. İnce, şunları söyledi:


"CHP kendi değerlerinden uzaklaştı"



"Cumhuriyet Halk Partisi ideolojik savrulmalar yaşamaktadır. Partinin yöneticileri ile seçmeni, tabanı, üyeleri arasında derin bir uçurum oluşmuştur. Cefasını çekenler başka, sefasını sürenler başka kişilerdir.

"CHP sadece bir tabeladır"

Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, öbür yandan CHP ile ömür boyunca mücadele etmiş insanlarla kol kola görüntüler vermişlerdir. Ortada ilke yoktur, değer yoktur, duruş yoktur, liyakat yoktur, emeğe saygı yoktur, Atatürk’ün emaneti kalmamıştır, ortada bir tabela vardır sadece.


"Atatürk'ün partisi kalmamıştır"


Amerika Birleşik Devletleri’nden demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp, atamaya getiren bu yönetimle, bu arkadaşlarla yollarımı ayırıyorum. Atatürk'ün partisi kalmamıştır.





FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. ‘Ne işimiz var Libya’da’ deyip, Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. ‘Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti’ diyenlerle yolumu ayırıyorum.


CHP'den yeni istifalar yolda


CHP'den istifa eden 3 milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketine katılmışlardır. Partilileşme sürecinde katkıları sürüyor arkadaşlarımızın. İyi Parti’den sonra, Meclis grubunda en çok milletvekili olan siyasi parti biz olacağız. Bu başlangıç."


#muharrem ince
#chp
#istifa
#yolumu ayırıyorum
#atatürk
3 yıl önce