CHP'den İYİ Parti'ye 'siz olmazsanız kazanamayız' çağrısı: Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmayın

23:09, 21/06/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 00:00, 22/06/2023, Perşembe
Yeni Şafak
CHP'den İYİ Parti'ye 'siz olmazsanız kazanamayız' çağrısı: Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmayın
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi olan CHP ve İYİ Parti, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde yol ayrımına düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifaktan ayrılacağını açıklayacağı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'siz olmazsanız kazanamayız' diyerek ortaklarına çağrı yaptı. "İYİ Parti ile yan yana olmazsak kaybedeceğimiz apaçık ortada" itirafında bulunan Emir, "Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında aldıkları seçim yenilgisi sonrası kongreye hazırlanan İYİ Parti'de, parti içi kavgaların yanında 'ittifaka devam edilecek mi yoksa sonlandırılacak mı' tartışması da patlak verdi. CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, geride kalan gün yaptığı açıklamada, kongre sürecine dair kulis bilgilerini paylaşıp, Akşener'in kongrede yapacağı konuşmada Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edeceğini ifade etti.
"Meral Akşener kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edecek.
" diyen Saymaz,
"O konuşmada bu ittifaka dair, seçim sürecine dair sert ve köşeli cümleler kuracak."
şeklinde konuştu.

İYİ Parti'den 'yerel seçimlere ayrı giriyoruz' açıklaması

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, geride kalan gün bu iddiayı destekler nitelikte yaptığı açıklamada,
"İstanbul, Ankara ve diğer belediyeleri bizim sayemizde aldınız"
imasında bulunup,
"Biz İYİ Parti olarak seçim ve belediye kazanmak, yereldeki gücümüzü göstermek istiyoruz"
sözleriyle
"Yerel seçimlere ayrı girebiliriz"
mesajı verdi.


CHP'den İYİ Parti'ye 'siz olmazsanız kazanamayız' çağrısı: Yan yana olmazsak kaybedeceğimiz apaçık ortada

Gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'siz olmazsanız kazanamayız' diyerek ortaklarına çağrı yaptı.
"İYİ Parti ile yan yana olmazsak kaybedeceğimiz apaçık ortada"
itirafında bulunan Emir,
"Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmayın"
dedi.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026