CHP'den yandaş Levent Gültekin'in iddialarına yazılı yanıt: CHP'de makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur

18:56, 12/07/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 20:27, 12/07/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'den yandaş Levent Gültekin'in iddialarına yazılı yanıt: CHP'de makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur
Kemal Kılıçdaroğlu - Levent Gültekin

CHP yandaşı gazeteci Levent Gültekin, geride kalan gün yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Adaylığımı engelleme şansım yok" dediği iddiasına bulundu. CHP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür. CHP'de makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur." denildi.

CHP yandaşı gazeteci Levent Gültekin, seçimler öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyalogları anlattı. Gültekin, Kılıçdaroğlu'na 'aday olmaması yönünde' yaptığı çağrıya, "Ülke bitti hiçbirimizin kurtarma şansı yok" şeklinde yanıt aldığını aktardı. CHP yandaşı gazeteci, sözlerinin devamında,
"Kemal Bey o zaman aday olma lütfen dedim, bana adaylığımı engelleme şansım yok dedi."
diye konuştu.

CHP'den yandaş Levent Gültekin'in iddialarına yazılı yanıt: Hayal ürünü

CHP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada,
"İddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür. CHP'de makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur."
denildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yorumcu Levent Gültekin tarafından ifade edilen ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında yaşandığı iddia edilen diyalog tümüyle hayal ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisinde makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur. Uçurumun kenarında bir ülkeden, büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran kahramanların bugünkü temsilcileri, ülkemizi bugün düştüğü darboğazdan da çıkaracaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'li Mehmet Sevigen: Kılıçdaroğlu'nu koltuğa Fetullah Gülen oturttu

Seçim yenilgisi sonrası kendisine yöneltilen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğuna göz dikenlere yönelik yaptığı açıklamada,
"CHP, hiç kimseye altın tabak içinde Genel Başkanlığı sunmaz"
ifadelerini kullanmıştı. CHP liderinin sözlerine tepki gösteren partinin önde gelen isimlerinden Mehmet Sevigen,
"Fetullah Gülen sana sunarken hiç sesin çıkmıyordu"
ifadelerini kullanarak CHP liderinin FETÖ eliyle göreve getirildiğini iddia etmişti.
"CHP'de makam ya da adaylıkları dışarıdan belirleyecek bir güç yoktur."
denilen açıklama Sevigen'in birkaç gün önce yaptığı bu paylaşımı akıllara getirdi.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026