|

CHP'li Akın: Akkuyu Nükleer Santrali'ne ihtiyacımız yok

Tüm üniteleri devreye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 3. reaktörünün temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla dün atıldı. Aynı gün bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Santrali'ne ihtiyacı yok" dedi.

09:11 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:34 - 11/03/2021 Perşembe
AA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin pahalı ve riskli olduğunu, Nükleer Düzenleme Kurumunun yasal temelinin de çökmesiyle hukuki açıdan sakatlandığını savunan Akın, şöyle devam etti:

"Henüz inşaat aşamasında meydana gelen patlamalarla
fiziki altyapı konusunda endişelere neden olan Akkuyu Nükleer Santrali şimdi de hukuki altyapısıyla tartışmalı hale geldi.
Tüm dünyada nükleer enerjiden uzaklaşma eğilimi hız kazanırken Türkiye inatla santrale yatırım yapıyor.
Türkiye yenilenebilir enerji yerine nükleerde ısrar ediyor. İktidarın ticari değil, siyasi bir proje olarak dayattığı Akkuyu Nükleer Santrali, ne milli ne de yerli bir projedir.
Türkiye'nin Akkuyu'ya bu koşullarda ihtiyacı yok."

Ankara ve İzmir’in tüm elektriğini Akkuyu sağlayacak

  • Yılda toplam 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek Akkuyu'nun tüm üniteleri devreye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'u karşılanacak. Santral tek başına Ankara ve İzmir'in toplam elektrik talebini, İstanbul'un ise elektrik ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayabilecek.


#Akkuyu Nükleer Santrali
#CHP
#Nükleer Enerji
#Ahmet Akın
3 yıl önce