|

CHP'li Yarkadaş 'Beni konuşturmasınlar' diyerek tepki gösterdi: HDP'nin katkısıyla alınan belediyelerde ihaleler İYİ Parti'ye gitti

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı canlı yayında İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini değerlendirdi. İYİ Parti tarafından CHP'ye yönelik eleştirilere tepki gösteren Yarkadaş, "HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum beni konuşturmasınlar." dedi.

00:11 - 6/09/2022 Salı
Güncelleme: 11:25 - 6/09/2022 Salı
Yeni Şafak
CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş.
CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, TV100 ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini değerlendiren Yarkadaş, HDP seçmenini
'Mansur Yavaş'ı, Ekrem İmamoğlu'nun, Muhittin Böcek'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun ve birçok belediye başkanının seçilmesini sağlayan ve açıkça da tavır koyan kişiler.'
olarak tanımladı.

"BENİ KONUŞTURMASINLAR"

İYİ Parti'lilerin HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldığını belirten Yarkadaş,
"Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar."
ifadelerini kullandı.

"BU NASIL BİR SİYASİ TAVIRDIR?"

Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'nin katkısıyla seçilen belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır."

AK PARTİ'Lİ DAĞ: İTTİFAK ADI ALTINDAKİ BU PAZARLIK MASASINA NELERİN MEZE EDİLDİĞİNİ ANLATIN

Yarkadaş'ın sözleri sonrası konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Liyakat ve şeffaflığı diline pelesenk eden muhalefetin hal-i pürmelali ortadadır. Adamcılık, particilik, kayırmacılık, yolsuzluk… Barış Yarkadaş ne biliyorsa kamuoyuna açıklamalıdır. İttifak adı altındaki bu pazarlık masasına nelerin meze edildiğini anlatmalısınız." ifadelerini kullandı.


#CHP
#İYİ Parti
#Barış Yarkadaş
2 yıl önce