|

CHP'li Barış Yarkadaş'ın 'Hatay'da tırlar geri çevriliyor' iddiasına videolu yalanlama

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, CHP'li Barış Yarkadaş'ın 'Hatay'da yardım tırlarının geri çevrildiği' iddiasını görüntülerle yalanladı. Kentteki depoların dolma noktasına geldiğini belirten Karagöz, "Gelenleri bekletmek yerine daha çok ihtiyacı olan bölgelere gönderiyorlar" dedi.

23:23 - 8/02/2023 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 8/02/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'li Barış Yarkadaş'ın 'Hatay'da tırlar geri çevriliyor' iddiasına videolu yalanlama.
CHP'li Barış Yarkadaş'ın 'Hatay'da tırlar geri çevriliyor' iddiasına videolu yalanlama.

CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, Hatay havalimanı girişindeki yardım tırlarının geri çevrildiğini iddia ederek, "Tırların Hatay'a girişini yasaklamışlar" ifadelerini kullandı.

Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, Yarkadaş'ın bu iddiasını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile yalanladı.

Çektiği videoda bölgedeki tırları gösteren Karagöz,
"Tır saatlerdir bekliyor çünkü içeride yardım malzemelerini boşaltmasını bekliyor. Hatay'da tırın girebileceği bir yer yok, bütün depolar da neredeyse dolmuş durumda, oradan boşaldıkça bu tırları çekip devam ediyorlar. Dolayısıyla Hatay'daki bu fazlalığı diğer bölglere kaydırıyorlar. Manipülasyon yapmanın bir alemi yok buradaki insanların motivasyonunu bozmaktan öteye geçmiyorsunuz"
dedi.

"TÜM NOKTALARDA YARDIM KONVOYU VAR"


Karagöz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Hatay Defne'deyim. Burası dahil tüm noktalarda yardım konvoyu kuyruğu var. Depolar maksimum kapasitede. Dolayısıyla gelenleri bekletmek yerine daha çok ihtiyacı olan bölgelere gönderiyorlar. "Görüntüyle de tek tek açıkladım ve gösterdim"



#Taha Hüseyin Karagöz
#Barış Yarkadaş
#Hatay
#Tır
1 yıl önce