|

CHP'li belediyeler heykelden vazgeçmiyor: Tunç Soyer Çaka Bey'in açılışını yaptı

Her yağmurda altyapı sorunları nedeniyle sel baskınları ve su taşkınlarının yaşandığı, vatandaşların su ihtiyacı tankerle karşıladığı İzmir'de, sorunların giderileceği bütçe heykellere aktarılıyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk Türk denizcilerinden Çaka Bey büstünün açılışını yaptı.

11:36 - 16/04/2021 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 16/04/2021 Cuma
Diğer
Tunç Soyer Çaka Bey heykelinin açılışını yaptı.
Tunç Soyer Çaka Bey heykelinin açılışını yaptı.

Heykel için hiçbir masraftan kaçınmayan CHP'li belediyeler, vatandaşa hizmet etmek yerine bu faaliyetlerinden vazgeçmek bilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi dün ilk Türk denizcilerden Çaka Bey için yaptığı heykeli tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Konak Pier önündeki heykelin açılışına, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de katıldı.


  • Tunç Soyer açılışta “İzmir'in birçok yerinde yaptırdığımız heykellerle şehrin tarihindeki önemli değerlerin anısını yaşatmayı sürdürüyoruz


"Gençlere ilhan kaynağı olacağız"

Amacımız, Çaka Bey'in hem İzmir tarihi açısından önemini hemşehrilerimize büstü ile yeniden hatırlatmak hem de denizcilikte milletimize öncü rol üstlenmiş olmasının, gençlere ilham kaynağı olmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Mahalleli su ihtiyacını hala tankerlerle karşılıyor

Geçtiğimiz günlerde Dikili ilçesinde yaşayan Kocaoba mahallesi sakinleri su ihtiyaçlarını tankerin doldurduğu depodan karşılamaktan bıktıklarını söyleyerek isyan etmiş, 25 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını belirterek belediyenin bir çözüm bulmasını istedi.


#izmir
#tunç soyer
#heykel
#çaka bey
3 yıl önce