|

CHP'li başkanın ırkçı teklifi kabul edildi

Irkçı açıklamalarıyla bilinen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yöndeki söylemlerini yineledi. Meclis toplantısında yabancılara suyun 10 kat zamlı verilmesi konusunda konuşan Özcan, yabancıların Bolu'da yaşıyorsa bazı maliyetlere katlanması gerektiğini savundu. Özcan, "Benim bu konudaki son sözüm şudur. Geldikleri gibi gidecekler” dedi. Özcan'ın yabancıların faydalandığı su hizmetlerine zam önergesi Belediye Meclisinde CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

21:07 - 3/08/2021 Salı
Güncelleme: 10:54 - 4/08/2021 Çarşamba
IHA
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Bolu’da, geçtiğimiz hafta kentte yaşayan yabancı uyrukluların su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclis toplantısında konuyu önerge olarak üyelere sundu.

"Geldikleri gibi gidecekler”

Önergeyle ilgili konuşan Özcan,
“Önerge getiriyorum. Bolu’da yaşayacaksan eğer bazı maliyetlere katlanman gerekiyor. Buradaki sığınmacılara sesleniyorum. Bunlar mülteci değil sığınmacı. Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Benden önceki belediye başkanı da davet etmedi. Sizi devlette Bolu’ya zorla göndermedi. Siz bir tercih hakkı kullandınız. Geldiniz Bolu’ya yerleştiniz. Kiminiz geçici ikametgah aldı. Kiminiz almadı. Bolu’ya yerleşmek tercihse, nasıl Bodrum’da pahalı bir beache gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmeye razı oluyorsan Bolu’da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamalarla muhatap olabilirsiniz. Bu tür uygulamaların muhatabı yapmam diye belediye varsa buyurun kapımız açık. Taşınmanıza da yardımcı oluruz. Benim bu konudaki son sözüm şudur. Geldikleri gibi gidecekler”
dedi.

Önerge kabul edildi

Daha sonra yabancılara yönelik su ve katı atık ücretlerinde 10 kata kadar zam yapma önergesi mecliste oylamaya sunuldu.

Toplantıya katılmayan 2 CHP’li üye haricinde 13 evet çıkarken, 4 İYİ Partili meclis üyesi de destek verdi. AK Parti ve MHP’in ret oyuna rağmen önerge kabul edilerek plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Komisyon incelemesinden sonra zam teklifinin mecliste tekrar tartışılıp oylanacak.

#CHP
#Bolu
#Belediye Başkanı
#Tanju Özcan
3 yıl önce