|

CHP'li Engin Altay'dan Erdoğan'a hadsiz sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı'nda kritik rol üstlenen ÖSO için 'El Kaide uzantılı cihatçı örgüt' benzetmesinde bulunmaya kalkışan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a, "Terörist dediğin ÖSO, Mehmed'imle birlikte senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyor" tepkisini gösterdi. Altay, yeni bir açıklama daha yaparak bu kez Erdoğan'a hadsiz sözlerle hakaret etmeye kalkıştı.

Yeni Şafak
13:38 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin Afrin'deki terör unsurlarına yönelik olarak başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan Özgür Suriye Ordusu'nu geçtiğimiz hafta hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Altay, ÖSO'yu 'El Kaide uzantılı cihatçı örgütlerden toparlanan bir birlik' olarak tanımlayamaya kalkıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Yuvacık'ta halka hitap ettiği açıklamasında ÖSO'ya destek vererek, CHP'li Altay'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sıcak yatağında yatarken terörist dediğin ÖSO, benim Mehmed'im ile birlikte senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyor" dedi.

Altay'dan rezil sözler

Altay, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasına Twitter'dan hadsiz ifadelerle yanıt verdi.


Engin Altay ne demişti?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ÖSO'nun ağırlıklı olarak El Kaide uzantılı cihatçı örgütlerden toparlanan bir birlik olduğunu ileri sürerek, "ÖSO budur. ÖSO ile iş tutuyorsunuz, dikkat edin, siyasi, stratejik hata yapmayın. Yarın yeni terör örgütleriyle uğraşmak zorunda kalmayalım." şeklinde uyarılarda bulunduklarını söylemişti.

Kılıçdaroğlu destek çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Altay gibi benzer ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, “Bizim bir ordumuz var. Peygamber ocağı, kahraman ordu diyoruz. Zor koşullarda mücadele ediyorlar. Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Niçin, kimdir ÖSO? Ordumuz orada mücadele ediyor. Ordu, ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, hangi gerekçeyle gizlenir, biz bundan rahatsızız” dedi.

#Engin Altay
#CHP
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce