CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan 'süreci yönetemedik' itirafı: Seçmenimiz bize karşı son derece öfkeli

12:12, 22/08/2023, SalıG: Güncelleme: 13:37, 22/08/2023, Salı
Yeni Şafak
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan 'süreci yönetemedik' itirafı: Seçmenimiz bize karşı son derece öfkeli
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP seçmeninin partiye son derece öfkeli olduğunu söyledi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin seçim yenilgisinin ardından süreci doğru yönetemediğini söyledi. Katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Tanrıkulu, "Seçmenimiz bize karşı son derece öfkeli. En fazla öfke de CHP'ye karşı. Bu öfkeyi sokakta, bize gelen mesajlarda, kongrelerimizde görüyoruz. 28 Mayıs'tan sonra doğru yönetemediğimiz bir süreç var" itirafında bulundu.

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu da CHP için hayal kırıklığına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52'sini alarak bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenilgiye uğrattı.

Kılıçdaroğlu'nun aldığı 12'nci yenilgi partide büyük bir krize yol açtı. CHP'de kurultay tartışmaları alevlenirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in başını çektiği bir grup, CHP liderine değişim mesajları gönderdi.



Sezgin Tanrıkulu: Süreci doğru yönetemedik

Partide değişim krizi devam ederken Flash Haber yayınına katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin seçim yenilgisinin ardından süreci doğru yönetemediğini söyleyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Seçmenimiz bize karşı son derece öfkeli. En fazla öfke de CHP'ye karşı. Bu öfkeyi sokakta, bize gelen mesajlarda, kongrelerimizde görüyoruz. 28 Mayıs'tan sonra doğru yönetemediğimiz bir süreç var"


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026