CHP'liler kavgaya tutuştu: Faik Öztrak ile Engin Özkoç arasında sesler yükseldi

10:19, 22/06/2023, Perşembe
Yeni Şafak
CHP'liler kavgaya tutuştu: Faik Öztrak ile Engin Özkoç arasında sesler yükseldi
CHP'li Engin Özkoç ve Faik Öztrak'ın kavga ettiği iddia edildi.

Seçim hezimetinin ardından CHP içinde başlayan kargaşanın dozu her geçen gün artıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'örgütten sorumlu koordinatörlük' görevine getirdiği Engin Özkoç ile buna karşı çıkan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak arasında kavga çıktığı öne sürüldü. Özkoç'un tartışma sırasında sesini yükselttiği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından CHP içinde yaşanan 'değişim' tartışmaları yeni bir aşamaya evrildi.

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun 'örgütten sorumlu koordinatörlük' görevine getirdiği Engin Özkoç ile yıllardır koltuğundan kalkmaması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Faik Öztrak'ın birbirlerine girdiği iddia edildi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın köşesinde dile getirdiği kulis haberine göre, CHP'de iki ismin kavgası bugünlerde parti içinde gündem oldu.

'Bu kadar büyük bir gerilime ilk kez tanık olundu'

Avşar,
"Olay o kadar büyümüş ki Engin Özkoç ile Faik Öztrak arasında bir tartışma yaşanmış ve Özkoç bu tartışmada sesini yükseltmiş. Özkoç ve Öztrak’ın ilişkisinin pek de iyi olmadığı CHP’yi takip eden tüm gazeteciler tarafından bilinen bir gerçeklik. Ama bu kadar büyük bir gerilime ilk kez tanık olundu."
dedi.

Kavganın nedeninin parti örgütü meselesi olduğunu ifade eden Avşar, Kılıçdaroğlu'nun Özkoç'a verdiği 'örgütten sorumlu koordinatörlük' görevi sonrasında bir grup milletvekiliyle görüştüğünü belirtti.

Öztrak, Özkoç'a verilen göreve karşı çıkıyor

"Aldığım bilgilere göre; Özkoç bu görüşmeyi sadece vekillerle değil İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla da paylaşmış."
diyen Avşar, "İmamoğlu, Özkoç’un bu göreve gelmesinin önemli bir adım olduğunu ancak sorunları çözmeye yetmeyeceğini aktarmış. Özkoç’un yeni görevlendirilmesi birkaç gün önce basına yansıdı. Ancak bu göreve ilişkin Kılıçdaroğlu’nun atama yazısını henüz onaylamadığını öğrendim. Özkoç’un atanmasına ise en büyük karşı çıkışı ise Faik Öztrak gösteriyormuş. Öztrak, örgütten sorumlu ismin CHP Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) birisi olması gerektiği konusunda bastıyormuş. Dün telefonla konuştuğum bazı MYK üyeleri de Özkoç isminin bu görev için uygun olmadığını savunarak, Özkoç ismine yönelik itirazlarını Kılıçdaroğlu’na aktardıklarını belirttiler." ifadelerini kullandı.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026