|

Çiftçiye müjde

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Bakanlar Kurulu’nda ayrıca Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına yönelik yasa çalışmalarının hızlandırılması ve konunun Meclis'e getirilmesi de gündeme alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş
Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Konya Ovası, Ege Gelişim Projesi ve Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında 2019'a kadar yapılacak icraatlarına ilişkin bilgi verdiğini aktardı.



UZAY AJANSI MASADA


Bir diğer sunumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in gerçekleştirdiğini bildiren Kurtulmuş, bakanlıkla ilgili bir paketin de görüşüldüğünü dile getirdi. Kurtulmuş, “Belki bir müjde mahiyetinde verebileceğim husus ise çiftçi kardeşlerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacak yani ötelenecektir.” diye konuştu. Toplantıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına yönelik yasa çalışmalarını dile getirdiğini bildiren Kurtulmuş, “ABD'deki NASA bunun en tipik örneğidir. Türkiye için aslında geç kalınmış bir projedir.” dedi.



ÖZEL TV'LER ÖZGÜR


Yayımlanan KHK ile özel TV'lerin seçim zamanında yaptıkları yayınların düzenlendiğini kaydeden Kurtulmuş, “Adı üstünde özel. Kamu kaynağı kullanmıyor. Zaten rekabete açıklar. İlla belli kısıtlarla hareket etmeleri, şu partiye bu kadar, bu partiye şu kadar dakika verecek diye kural olmamalıdır” dedi. Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: “Rakka, DEAŞ'ın merkezidir, Rakka'yı kurtarırken, kurtarma operasyonunda 'Biz, orayı DEAŞ'tan temizleyeceğiz ama yerine YPG'yi PYD'yi koyacağız' derseniz, bu Türkiye için birinci derecede güvenlik tehdidi, güvenlik riski oluşturur.



HAYIR DİYENLERE SUÇLAMA YOK


Ne Sayın Başbakanımız ne Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir şekilde 'hayır' diyen vatandaşlarımızın hepsinin terörist olarak algılanmasını ihsas ettirecek en ufak bir şey söylememişlerdir. Dikkat çektikleri husus, Türkiye'de milletin düşmanı, devletin düşmanı olan unsurların, sistematik olarak ve örgütsel olarak 'hayır'a destek verdikleridir. Gizli kapaklı bir şey değildir.”



Anketlerde 'Evet'ler önde çıkıyor


Anketlere ilişkin bilgi veren Kurtulmuş, kampanyanın başında olunmasına karşın 'Evet'lerin ciddi miktarda önde göründüğünü vurguladı. “Benim şahsi fikrim ve siyasi tecrübemle de söyleyeyim, kampanya ilerledikçe, 'Evet' kampanyasının ciddi destek bulacağını ve ciddi oranda 'Evet' çıkacağını düşünüyorum” diyen Kurtulmuş, “Bire bir sahadaki nabzı kontrol edeceğiz. Seçmenlerimizin hangi konularda bilgilenmeye ihtiyaçları varsa, o yönde hareket edeceğiz. Şenlik içinde güzel kampanya yapacağız ve 16 Nisan'da güçlü, büyük Türkiye için 'Evet' sonucu sandıktan çıkacaktır” diye konuştu.




#Numan Kurtulmuş
#Ziraat Bankası
#Türkiye Uzay Ajansı
7 yıl önce