|

Cumhur İttifakı sandıkları patlatacak

Cumhur ittifakının 2019 seçimlerinde Türkiye’yi gelmiş geçmiş en yüksek oy oranlarıyla tanıştıracağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MHP’li kardeşlerimizle el ele vererek, omuz omuza vererek dayanışma içerisinde inşallah 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacak, ümmetin, milletin birliğini, beraberliğini zirveye taşıtacağız” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan, Giresun ve Trabzon'da konuştu.
Erdoğan, Giresun ve Trabzon'da konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun ve Trabzon 6. olağan il kongrelerinde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: “2019’da AK Parti’yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız. MHP’li kardeşlerimizle el ele vererek, omuz omuza vererek dayanışma içerisinde inşallah 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacak, ümmetin, milletin birliğini, beraberliğini zirveye taşıtacağız. Tarihe geçecek, ülke ve millet düşmanlarına esaslı bir Osmanlı tokadı indirecek bir zafere koşmak istiyoruz.

HER AN SEÇİME HAZIRLIKLIYIZ

Bizim 2019 seçimlerinin startını şimdiden vermiş olmamızı, aslı astarı olmayan spekülasyonlarına alet ediyor. Oysa biz parti olarak her an seçime hazırlıklı olan, her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi hareketiz. Milleti sadece seçim dönemlerinde hatırlayanlar, elbette bizim hizmet aşkımızı anlayamazlar. Onlar seçim döneminde bunu hatırlıyorlar. 2019 seçimlerinde elde edeceğimiz başarılarla tarihin akışını değiştirecek, Türkiye’de siyasetin rotasını yeniden belirleyeceğiz.

SİYASETİN ROTASINI BELİRLEYECEĞİZ

Kendi başarı çıtamızı temel alarak mücadele yürüttük. Görevi devralırken ‘Bir metal yorgunluğu var’ dedim. Şimdi Afrin harekatıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik. Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından ve acizliğinden güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık. Hele hele ana muhalefetin başındaki zat gibi her seferinde ‘Yüzde 40 oy almazsam istifa ederim’ demedik. Peki seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu bu adam? Biz hep daha yükseğe çıkmak, hep daha ileriye gitmek için çaba harcadık. Çünkü bizim nazarımızda oy oranımız yüzde 50 olsa bile, yerinde saymak asla büyük bir başarı değildir.

FETÖ’NÜN PAÇAVRALARINI KULLANIYOR

Bu bizim için talihsizliktir. Bunca hizmeti hayata geçirirken dünyanın en çapsız ana muhalefet partisi ile de uğraşmak zorunda kalıyoruz. Birkaç cephede istikbal ve istiklal mücadelesi yürütürken, CHP ve başındaki zat iftiralarla, çok daha vahimi FETÖ’nün eline tutuşturduğu paçavralar ile siyaseti rehin almaya çalışıyor."

BÜROKRASİYE SERT UYARI

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladığını belirten Erdoğan, "Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin" ifadelerini kullandı.

  • Sıra Sincar ve Tel Rıfat'a geldi
  • Erdoğan, "PKK’lılar Sincar’a doğru gittiler. ‘Oraya da gireceğiz’ dedim. Oraya da operasyonlar başladı. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Amerika'nın bir önce Münbiç'in denetimini terör örgütünden alıp, bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekir. Biz bu kardeşlerimizle birlikte kısa sürede Münbiç'i alt yapısı ve üst yapısıyla ayağa kaldırır, ülkemizde yaşayan bölge halkının bir an önce evlerine dönmesini sağlarız. Şayet terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız.

DOĞU GUTA BİZİ ÇAĞIRIYOR

Gittiğimiz yerlerde bize işgalci gibi davranılmıyor, sevgi gösterisiyle karşılaşıyoruz. Batılı bize akıl vermeye çalışıyor o aklı kendinize saklayın dedim. Hepsinin video kayıtları var. Yarın Varna’da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım kendilerine göstereceğim. Doğu Guta’da bu sabah oradan bir lider hanımefendinin mektubunu aldım. ‘Ne olur sayın Cumhurbaşkanım Afrin’de attığınız adımları Doğu Guta’da da atın’ diyor. ‘Artık bizim dayanma gücümüz kalmadı’ diyor. ‘250 bin kişilik Doğu Guta’da şu anda 20 bin kişi kaldık’ diyor."


Afrin düştü tebrik yarışı içine girdiler

CHP'nin YPG, PYD terör örgütüne gösterdiği hüsnüniyetin binde birini Mehmetçiklerimizle omuz omuza çarpışan ÖSO'ya göstermediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Mehmetçiğimizle birlikte bunlar hayatlarını koydular. O beğenmedikleri Özgür Suriye Ordusu mensupları Fırat Kalkanı Hareketi’nde 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi. Merhametsizlikte bunlar zirveyi kimseye kaptırmadılar.

CHP ÖSO'YA İFTİRA ATTI

PYD ve YPG’yi yurt içinde ve dışında aklama seferberliğine çıktılar. Özgür Suriye Ordusu’ndaki kardeşlerimize saldırarak onları tahkir ederek bu kahramanlara olmadık iftiralar atarak Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısını gölgelemek istediler. Afrin düştü, bu sefer başladılar Silahlı Kuvvetlere, Genelkurmay’a tebrik göndermeye. Zerre kadar ufkunuz olsa bu yanlışın içine düşmezsiniz."

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Sincar
6 yıl önce