|

Cumhur İttifakı'nın Meclis Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

AK Parti ve MHP Grubu, Meclis Başkanlığına İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un başkan adaylığı için başvuru dilekçesini TBMM'ye sundu.

19:27 - 5/06/2023 Pazartesi
Güncelleme: 19:51 - 5/06/2023 Pazartesi
Diğer
AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığına aday gösterildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığına aday gösterildi.

Cumhur İttifakı, Meclis Başkanlığına Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi. Kurtulmuş'un ismi akşam saatlerinde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Başvuru dilekçesi TBMM'de

AK Parti'nin başkan adaylığı için başvuru dilekçesi TBMM'ye sunuldu. Güner, konuya ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada,
"Devlet Bahçeli'nin başkanlığındaki oturumla süreç tamamlandı. Meclis Başkanlığıyla ilgili adaylık süreci başlanmış oldu. Yarın saat 24.00'e kadar adaylık başvuruları devam edecek. Anayasa'nın 94'üncü maddesi gereğince Numan Kurtulmuş'u aday olarak göstermiş bulunuyoruz. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir dönemi oluşturmayı arzu ediyoruz."
dedi.

Seçim Çarşamba günü

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00'te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek.

Numan Kurtulmuş kimdir?

Numan Kurtulmuş, 1959 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Baba adı İsmail Niyazi, anne adı Ayşe Güngör'dür.

Akademisyen olan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta lisansüstü çalışmalarına devam etti.

ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

İngilizce bilen Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

#Numan Kurtulmuş
#AK Parti
#MHP
#Meclis Başkanı
#TBMM
10 ay önce