|

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü: Sivillere yönelik insani yardım bölgeye ulaştırılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin arabuluculuk çabalarıyla masum sivillere yönelik insani yardımların bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

Hüseyin Berk
21:00 - 10/10/2023 Salı
Güncelleme: 21:45 - 10/10/2023 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Antonio Guterres (Foto: Arşiv)
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Antonio Guterres (Foto: Arşiv)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi, görüşmede İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımlar ele alındı.

"Sivillere yönelik insani yardım bölgeye ulaştırılmalı"

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımların ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin arabuluculuk çabalarıyla masum sivillere yönelik insani yardımların bölgeye ulaştırılması için yapılabilecekler değerlendirildi.

Görüşmede, orantısız saldırıların durumu daha fazla çıkmaza sürükleyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, tarafların itidalle hareket ederek fevri adımlardan uzak durmalarının çok önemli olduğunu ifade etti."



#Recep Tayyip Erdoğan
#Antonio Guterres
#Filistin
#İsrail
#Birleşmiş Milletler
8 ay önce