|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arakanlı Müslümanlara ulaştık

Çatalca'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Arakanlı Müslümanlara yardımları ulaştırdığını ve ulaştırmaya devam edeceğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:51 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:44 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: Recep Tayyip Erdoğan
Arşiv: Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel için Çatalca Ulu Cami'de öğle vakti düzenlenen törenin ardından bu ilçedeki AK Parti İlçe Başkanlığı binasına geçti. Erdoğan, Çatalca'da vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Myanmar'da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Televizyonlarda öyle zannediyorum o Myanmar'ın, Müslümanların düştüğü hali izlediniz. Nasıl çileler çektiğini gördünüz. Köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler Türkiye olarak Kızılayımızla, AFAD'ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.


İnsanlık Mynmar katliamına sessiz kaldı. Mynmar sürecini ayın 19'unda BM Genel Kurulu'nda gündeme getireceğim. Arakan için 20'ye yakın liderle görüştüm, görüşmeye devam edeceğim."

Mynmar lideriyle görüşecek
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan katliamlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mynmar lideri Ang San Su Çi'yle görüşeceğini
.


#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce