|

"Tek gayesi Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Genel Kurul toplantısında konuştu. CHP Grup Başkanvekili Özel'e tepki gösteren Erdoğan "Sana bu el kol hareketini yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın" dedi. CHP'den 15 vekilin istifasını da değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Garip bir senaryoyla da karşılaştık. Bunu bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:53 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 13:47 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki istifalar için 'Garip bir senaryoyla karşılaştık ' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki istifalar için 'Garip bir senaryoyla karşılaştık ' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Genel Kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçim paketi dahil olmak üzere tatile girmeden çok önemli, yapmamız gerekenler var. Sahada gece gündüz çalışmaya başlayacağız.

CHP Grup Başkanvekili Özel'e tepki

Kendi hastalıklı siyasetlerini milli bayramımızı zehirlemek için kullananları şiddetle kınıyorum.

Sen bu el kol hareketini; yaptırmam ya, AK Parti Genel Başkanı'na yapabilirsin ama bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Onun için bir defa haddini beleceksin. Ama bunlarda böyle bir ahlak anlayışı yok. Dün oradaki (Genel Kurul'daki) gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti.

15 Temmuz gecesi saat 23.17. Ana muhalefetin başındaki zat havalimanında tanklarla görüşüyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy'e kaçıyor. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini içerken gelişmeleri takip ediyor. Biz daha sonra Marmaris'ten Atatürk Havalimanı'na geliyoruz. Benim oradan nasıl geldiğimi Enerji Bakanımız, Eşim, çocuklarım vardı. Orada bir terbiyesiz vardı, sen benim nasıl indiğimi nereden biliyorsun? Sen 23.17'de Genel Başkanınla oradasın, biz uçakla Marmaris'ten geliyoruz. Biz inerken F-16'lar ve helikopterler hala uçuyor. Sen CHP'lileri kandırırsın ama oradaki on binleri kandıramazsın.

Siz (CHP) her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Hiçbir zaman siz kahramanca F-16'ların karşısında dikilenlerden olmadınız, tankların karşısına çıkanlardan olmadınız. Sizler hatta Bağdat Caddesi'nde alkışlayanlardan oldunuz.

  • Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir senaryoyla da karşılaştık. Ana muhalefet partisinden 15 vekili bir başka partiye geçti. Bunun bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Kılıçdaroğlu'na Osmanlı cevabı

Bu zat geçenlerde Osmanlıya iftira attı ne edep dışı bir yaklaşım. Bu zatın gönül dünyasının milletimizden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

OHAL açıklaması

Bu süreçte huzurun olduğu bir ortam var. Böyle bir ortamda kalkıp OHAL'in olmamasını talep ediyorlar. Niye; tezgah bozulacak, onun için. Size bu tezgahı bozdurmayız.

Bahçeli, erken seçim teklifi yaptı, 26 Ağustos'u teklif ettiler. Grup konuşmamızda ben 2 defa 2019 Kasım vurgusu yapmak da beyis görmedim. Grup konuşmasından sonra hemen şurada arkadaşlarla istişare yaptım. Geçen çarşamba günü Bahçeli ile daha önceden planlanan bir görüşmemiz vardı. Onu da çarşamba gerçekleştirerek, erken seçimi konuşma fırsatı bulduk.

"Muhalefetin boş konuştuğunu biliyoruz"

Arkadaşlarımızla istişaremiz çarşamba sabahına kadar devam etti. Anamuhalefet sürekli erken seçim çağrısı yaptı. Biz anamuhalefetin boş konuştuğunu bildiğimizden milletimiz ne diyor diye baktık. Biz daha açıklamadan CHP'nin hodri meydan dediğini gördük. Bizim önümüzde kullanabileceğimiz 1.5 yıl vardı. Uzun istişareler sonucunda bu 1.5 yıllık süreden feragat ederek, içine düştüğümüz erken seçim tartışmalarından Türkiye'yi kurtarmaya karar verdik.

Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasının doğru olacağını kesinleştirdik. Türkiye'yi 16 Nisan'ın ardından yürürlükte olan eski sistemden kurtarmaya karar verdik. Erken seçimin 24 Haziran'a alınmasının ardından Meclis'te gerekli kararı aldık.

"YSK gerekli takvimi oluşturuyor"

YSK da gerekli takvimi oluşturuyor. Seçimlere 10 siyasi parti katılıyor. Garip bir senaryoyla da karşılaştık. Anamuhalefet partisinden 15 vekili bir başka partiye geçti. Bunun bir parti talimatı ile yaptıkları ortada. Buradaki amaç söz konusu partiyi seçime sokmak değil, YSK kararı zaten yeterliliği gösteriyor. Bu millet kararını hiçe sayan operasyonun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz.

"Bilmiyorsun, bir öğren"

Çıkmış Siirt'ten benim aday olmamı anlatıyor? Bilmiyorsun ya. Bir öğren. Sizin karakteriniz de var, cibileyetinizde var. Öyle bir şey yok. Bununla uzaktan yakından alakası yok. Biz buralara gökten zembille inmedik, çalışarak geldik.

AK Parti ile MHP ittifakı meşru zeminde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak hareket ediyorlar. Karşımızda tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor. Milletimiz her defasında kendisine hizmet edenlere itibar etmiştir. Bizim bu konuyu garipsemek dışında bir söz söylememize gerek yoktur.

"En büyük hakem milletimiz"

En büyük hakem milletimiz bunu değerlendiriyor. Güneş Motel olayını nasıl cezalandırdıysa bu millet, bunlara da aynı cezayı verecektir. YSK'nın seçim takvimimizi de belirledik. Kampanya planlamamız dahil tüm hazırlıkları süratle tamamlıyoruz. Seçime kadar geçecek süreyi en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız. Biz partiyiz, parti. Biz öyle masa başı kurulmuş bir parti değiliz. Bu partinin çalışması, her şeyi bir farkın ifadesidir.

"İzmir'de 'Bismillah' diyeceğiz"

Yarın İzmir'de mitingimizi yaparak Bismillah diyeceğiz. Mayıs'ta Avrupa'da ilk kapalı spor kompleksi toplantımızı da yapacağız. Hangi ülke olacağını şimdiden açıklamıyorum.

Afrin Harekatı ve Fırat Kalkanı tecrübemizle Tel Rıfat başta olmak üzere Münbiç'te diplomatik öncelikli olarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Önümüzdeki dönemde dünya 5'ten büyüktür tezimizi hayata geçirmek için çok daha kararlı adımlar atmakta kararlıyız.

"Yatırımlardan asla vazgeçmeyeceğiz"

Erken seçim kararına piyasaların verdiği tepki, bu seçimde risklerin değil fırsatların tetikleyici olacağını ilan etmektedir. Yatırımlardan asla vazgeçmeyeceğiz.

Anamuhalefeti ve onların kağıttan kayığına binmeye çalışanları kendi hallerine bırakmak en doğrusudur. AK Parti olarak 2002'den beri bu grupla ülkemizi yönettik. Vesayetin zincirlerini sizlerle kırdık. Dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel sistemdeki baş kaldırımızı sizlerle yaptık.

"Sizin bu duruşunuz nice hesapları bozdu"

Türkiye'ye demokrasi ve özgürlükte çağ atlatan sessiz mitingleri sizlerle gerçekleştirdik. Bölücü örgütün çukurun eylemlerinden, 15 Temmuz'a ülkemizin başına örülen kara bulutları sizlerle dağıttık. Vandallar her yeri yakıp yıkarken sizlerin sağlam duruşu nice hesapları bozdu.

Türkiye'yi içerde ve dışarda çukurlarla kuşatmak isteyenlere en güzel cevabı sizler verdiniz. Cumhuriyet tarihinin en büyük yönetim değişikliğini sizlerle gerçekleştirdik. Sizler duruşunuzla tarihe altın harflerle geçtiniz. Hayata geçirilen her projede beraber imzamız var. Türkiye'yi 3.5 kat sizlerle büyüttük."

#erdoğan
#tbmm
6 yıl önce