|

Erdoğan: Önceliğimiz üretimi yeniden şaha kaldırmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. Kurdaki dalgalanmaya ilişkin gereken tedbirlerin alındığını belirten Erdoğan, "Mekanizmaları oluşturduk, irtibatları kurduk ve durumu kısa sürede kontrol altına aldık. Önceliğimiz, üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:17 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:49 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır AK Parti il teşkilat yemeğinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:


"Diyarbakır'da istediğimiz sonucu alamadık. Buna rağmen biz eksiği Diyarbakırlı kardeşlerimizde değil kendimizde arıyoruz. Bundan sonra daha çok çalışacak ve Diyarbakır'da en az ülke genelindeki bir oy desteğine ulaşacağız. Sorun her neyse bulacağız ve çözeceğiz.

"5 aylık zaman ziyadesiyle bize yeter"

Bizim hiçbir zaman isimlerle işimiz olmadı. Milletimizin yolunu takip ettik. Diyarbakır'da da bizi bu yol nereye çıkartırsa oraya gideceğiz. En isabetli adaylarla seçime gireceğiz ve Allah'ın izniyle neticeyi alacağız. Diyarbakır'da gönüllerimiz bir olduğunda seçime kadar olan 5 aylık zaman ziyadesiyle bize yeter.

"Kur, faiz ve enflasyonla yüklendiler"

Üzerimize kur, faiz, enflasyon ile yüklendiler. İşleri yoluna koymak elbette kolay değildi. Eski dönemlerde böyle durum felaketle sonuçlanırdı. Gereken tedbirleri aldık, mekanizmaları oluşturduk, irtibatları kurduk ve durumu kısa sürede kontrol altına aldık. Dış saldırılar kadar içerideki fırsatçılar da canımızı sıktı. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız. Önceliğimiz üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmak. İhracatta çok iyi gidiyoruz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce