|

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti mesuliyet bilinciyle hareket etmeye davet etti: Uzattığımız eli sıkılı yumruklarla karşıladılar

Külliye'de düzenlenen Göreve Başlama Törenin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete seslendi. Başarısızlıklarının sebebini vatandaşta arayan muhalefeti mesuliyet bilinciyle hareket etmeye davet eden Erdoğan, "Hemen her seçim sonrasında musafahalaşmak için uzattığımız eli, hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer, farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

18:49 - 3/06/2023 Cumartesi
Güncelleme: 18:54 - 3/06/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni gerçekleştirildi. Erdoğan, törende konuşma yaptı.
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni gerçekleştirildi. Erdoğan, törende konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"nde muhalefete seslendi.

Her zaferlerle birlikte tevazuyu da büyüttüklerini
, ancak ezici çoğunlukla kazandıkları 17 seçimin hiçbirinde
muhalefetten böyle bir tavır görmediklerini
dile getiren Erdoğan, "En büyük sıkıntımız zaten ülkemizde bu noktada gerçekten gayretli bir muhalefetin olmayışıdır. Eski alışkanlıklarını terk etmeye maalesef yanaşmadılar. Milletin maslahatı yerine kendi küçük hesaplarının peşine düştüler" şeklinde konuştu.

Uzattığımız eli sıkılı yumruklarla karşıladılar

Muhalefetin samimi bir özeleştiri yapmadan başarısızlıklarının sebeplerini vatandaşta aradığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hemen her seçim sonrasında musafahalaşmak için uzattığımız eli, hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Bu sefer, farklı bir tavır sergilemelerini ümit ediyoruz."

Türkiye'nin büyük bir kucaklaşmaya ihtiyacı var

Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin selameti açısından muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini beklediklerini vurgulayan Erdoğan, "Gazetecisi, yazarı, sivil toplumu, sanatçısı, siyasetçisiyle tüm muhalefet cenahının artık milli iradeyle barışmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kavuşmanın heyecanını yaşadığımız bu yılda Türkiye'nin bir 'büyük kucaklaşmaya' ihtiyacı olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı Yemin Töreni
#Muhalefet
10 ay önce
default-profile-img