Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya uğrayan TÜRGEV yurdunu ziyaret etti

21:25, 21/04/2019, PazarG: Güncelleme: 21:49, 21/04/2019, Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya uğrayan TÜRGEV yurdunu ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP'lilerin saldırısına uğrayan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Şişli - Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti. CHP'liler yurttaki öğrenci ve görevlilere hakaret ederek sözlü tacizde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Şişli - Mihri Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'na ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde öğrencilerle sohbet etti.

Ziyarette, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da hazır bulundu.

İmamoğlu'nun yandaşları saldırmıştı

Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı aldıktan sonra düzenlediği miting sonrası bir grup provokatör, Şişli’deki kız öğrencilerin kaldığı yurda saldırmıştı. Provokatör grup, yurttaki öğrenci ve görevlilere hakaret ederek sözlü tacizde bulunmuştu. Kalabalığın arasından bir saldırgan ise yurdun kapısına tırmanarak kızını bırakmaya gelen bir veliye saldırmaya çalışıp ağır hakaretler yağdırarak tacizde bulunmuştu.

TÜRGEV'den açıklama

TÜRGEV saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

  • Kurulduğu günden bu yana tarihini, değerlerini ve kendini bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, ufku açık gençler yetiştirmeyi kendisine düstur edinen vakfımız, aynı inançla ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.
  • Türkiye tarihinin yaklaşık çeyrek yüzyılına damgasını vuran TÜRGEV, burslarıyla desteklediği kız öğrencileri, yurt dışında dil eğitimleri ya da lisans üstü eğitimlerine katkı sağladığı donanımlı gençleri ve alternatif eğitim metodlarıyla
  • geleceğin Türkiyesi’nde söz sahibi olacak pırıl pırıl çocuklarıyla eğitime adanmış büyük bir çınardır.
  • Türkiye’de toplumumuzun huzuruna, birliğine ve geleceğine yönelik algı oluşturma çabası ve bu yöndeki saldırılar son günlerde üzücü bir boyutta devam etmektedir.
  • Son olarak, 16 Nisan 2019 tarihinde Şişli ilçesinde düzenlenmiş olan siyasi mitinge katılan bir grup tarafından Kız Yurdumuza çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir.
  • Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelerek kendini geliştirmek, bu ülkeye ve insanına hizmet etmek için eğitim almak amacındaki evlatlarımızı hedef alan sözlü tahkir ve tacizde bulunan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
  • Provokasyon olduğu çok açık olan bu saldırıyı gerçekleştiren şahısların gerekli cezayı alması için tüm hukuki yolların sonuna kadar kullanılacağını ve benzer olayların tekerrürüne meydan vermemek için konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.
  • Öğrencilerimize, ailelerine ve Türgev gönül dostlarına ve gönüllülerine geçmiş olsun.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026