|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de polisler tarafından öldürülen siyahi George Floyd paylaşımı: Bu insanlık dışı zihniyeti lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de polis tarafından boğularak öldürülen siyahi vatandaş George Floyd ile ilgili Twitter hesabından İngilizce paylaşımda bulundu. Erdoğan'ın paylaşımında, "Bizlere yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir ferdi olarak, bu insanlık dışı zihniyeti lanetliyorum. Türkiye, dünyanın neresinde, hangi bahaneyle ve hangi şekilde olursa olsun, insanlığa yöneltilen saldırıların hep karşısındadır" ifadeleri yer aldı.

00:56 - 29/05/2020 Cuma
Güncelleme: 01:35 - 29/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Minnepolis eyaletinde polis tarafından boğularak öldürülen siyahi vatandaş George Floyd ile ilgili Twitter hesabından İngilizce paylaşımda bulundu.

Erdoğan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
"ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un işkence sonucu ölümüne sebep olan
ırkçı, faşizan yaklaşım, hepimizi derinden üzdüğü gibi aslında tüm dünyada karşısında durduğumuz haksız ve adaletsiz düzenin de en acı tezahürlerinden biri olmuştur.
Bizlere yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir ferdi olarak, bu insanlık dışı zihniyeti lanetliyorum.
Türkiye, dünyanın neresinde, hangi bahaneyle ve hangi şekilde olursa olsun, insanlığa yöneltilen saldırıların hep karşısındadır.

"Hak ve hukuk mücadelemiz sonuna kadar sürecek"

  • Peygamber Efendimizin buyurduğu
    “beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur”
    düsturuyla ırk, renk, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, tüm insanlığın hakkını ve hukukunu korumak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

"Konunun takipçisi olacağız"

Bu insanlık dışı olayın müsebbiplerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağına inanıyorum. Konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz. George Floyd'u saygıyla anıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."


#Erdoğan
#George Floyd
4 yıl önce