|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na '3600 ek gösterge' tepkisi: Sen neyin sözünü veriyorsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben söke söke 3600 ek göstergeyi getirteceğim" sözlerini sert bir dille eleştiren Erdoğan, "15 bin öğretmen atamasının müjdesini kısa süre paylaşmıştım. 3600 ek gösterge meselesini de önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Sen neyin sözünü veriyorsun. Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz biz yaparız" ifadelerini kullandı.

14:48 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 11/10/2021 Pazartesi
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun '3600 ek gösterge' açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, "Biz eğitimde günü kurtarmanın değil istikbalimizi garanti altına alma gayretindeyiz. Ülkemizi eğitim-sağlık-adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltmeyi sürdürüyoruz. Son 20 yılda bütçelerde aslan payını eğitime ayırdık. Önceki ay idealist 20 bin genç öğretmenimizi görevlerine başlattık. Ayrıca 15 bin öğretmen ataması müjdesini paylaştık. Aynı şekilde öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.

"Çok spekülasyonlar yapılıyor"

Bunun üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor. Son 19 yılda devletimizin imkanları genişledikçe öğretmenlerimiz de bundan payını almıştır. Bundan sonra eğitim camiamızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizden tek talebimiz öğrencilerimizi özgüven sahibi birey olarak yetiştirmeleri, yarına en donanımlı şekilde hazırlamalarıdır. Bu gençler, sizlerin eseri olacak. Yarınları 2053, 2071 biz bu gençlerimizle inşa edeceğiz. Öğrencilerimizden de beklentimiz devletimizin, ailelerinin, hocalarının yaptıkları fedakârlığın bilinciyle derslerine yoğunlaşmalarıdır.

Kılıçdaroğlu: Söke söke getireceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada "3600 ek göstergeyi ilk dillendiren benim. Erdoğan, hazırladığı seçim bildirgesinde 3600 ek göstergeyi vereceğini ifade etti. Ancak yıl 2018'di. Hala 3600 ek göstergeyi getirmiyor. Kaç yıl oldu neden getirmiyor? Ben söke söke 3600 ek göstergeyi getirteceğim. Erdoğan, getirmeye mecbur olacak. Getirmezse biz getireceğiz" demişti.


#ankara
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
3 yıl önce