|

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan ABD Başkanı Biden'a sözde 'soykırım' tepkisi: Hiçbir değeri yok

1915 olaylarıyla ilgili skandal bir kararla 'soykırım' ifadesini kullanan ABD Başkanı Joe Biden'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sert tepki gösterdi. Oktay, "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır" dedi.

19:41 - 24/04/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:03 - 24/04/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (arşiv).
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (arşiv).

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına tepki gösterdi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz." ifadesini kullandı.

Oktay, şunları kaydetti:

  • "Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır."
#fuat oktay
#değeri yoktur
#abd
#ermeni
#sözde soykırım
#1915
3 yıl önce