Denizi kirletenlere en yüksek ceza bizde

Uğur Duyan
04:00, 02/02/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Denizi kirletenlere en yüksek ceza bizde
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye’nin gemilerden kaynaklı deniz kirliliği cezalarında dünyada bir numara olduğunu söyledi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye’nin gemilerden kaynaklı deniz kirliliği cezalarında dünyada bir numara olduğunu söyledi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye’nin gemilerden kaynaklı deniz kirliliği cezalarında dünyada bir numara olduğunu söyledi. Çevreye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifi, TBMM Çevre Komisyonu’nda benimsendi. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı. Türkiye’deki cezaların çok ağır olduğunu kaydeden Birpınar, şunları kaydetti: Fransa’da evsel atık dökerse bir gemi 200 bin avro ceza ödüyor yani 4 milyon TL. Bizim Marmara’da şu anda bu işi yaparsa 12 milyon TL ödüyor. Eğer bu kanun teklifini biz buradan geçirmezsek ödeyeceği sayı Marmara’da 52 milyon lira. Biz gemilerden kaynaklı deniz kirliliği cezalarında dünyada bir numarayız. Bizden daha büyük bir ceza veren devlet yok. 2022 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük çevre denetimini yaptık. 5 bin 705 işletmeye 505 milyon lira ceza yazdık.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026