|

Deprem bölgesinde 'Dronecell' göndermeyen Turkcell 'Dördüncü gün uçurduk' diye reklam yaptı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, deprem bölgelerinde devam eden iletişim problemine ilişkin açıklamada bulundu. Turkcell'in afet döneminde kullanılması için ürettiği uçan drone'un depremin dördüncü gününde havalandığını belirten Erkan, "Hatay bölgesinde 13 bin feet yükseklikte uçarak yaklaşık 50 kilometre karelik bir alana hizmet verdi." dedi. Eleştirilere bir de Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınında yanıt veren Erkan'ın deprem bölgesinden bağlantı kurduğu sırada yaşadığı problem ekranlara yansıdı.

Haber Merkezi
20:40 - 10/02/2023 Cuma
Güncelleme: 21:04 - 10/02/2023 Cuma
Yeni Şafak
Turkcell CEO'su Murat Erkan.
Turkcell CEO'su Murat Erkan.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yaşanan depremler sonrası afet bölgesindeki iletişimi sağlamak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

"ÖNCEKİ AKŞAM DRONE UÇURDUK"

Depremzedelerin ilk günden beri nerede olduklarını sorduğu uçan baz istasyonu hakkında konuşan Erkan,
“Yaklaşık iki yıldır TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle insansız hava aracıyla acil durum iletişimi için çalışmalar yürütüyoruz. TUSAŞ tarafından üretilen ve Turkcell iş birliğiyle üzerine baz istasyonu entegre edilen ülkemizdeki ilk çift motorlu İHA Aksungur, önceki akşam havalanarak depremden zarar gören Hatay üzerinde görev gerçekleştirdi. Aksungur İHA baz istasyonu, Hatay bölgesinde 13 bin feet yükseklikte uçarak yaklaşık 50 kilometre karelik bir alana hizmet verdi."
dedi.

KENDİSİ DE İNTERNET PROBLEMİ YAŞADI

Konuyla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'de yayınına katılan Erkan'ın bölgeden yaptığı bağlantıda problem yaşadığı görüldü.

Yayında deprem sonrası afet planı kapsamında yaptıklarını açıklayan Erkan'ın bağlantı sorunu sosyal medyada eleştiri konusu oldu.



#Turkcell
#Bağlantı sorunu
#Murat Erkan
#Deprem
1 yıl önce