|

Dışişleri Fidan'a emanet: Eski MİT Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinde yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nde düzenlenen programda yeni kabinesini açıkladı. Eski MİT Başkanı Hakan Fidan, yeni cumhurbaşkanlığı kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak yer aldı. Hakan Fidan hakkında merak edilenler haberimizde.

22:11 - 3/06/2023 Cumartesi
Güncelleme: 22:30 - 3/06/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni kabinesini duyurdu. Erdoğan Dışişleri Bakanı olarak Bakanlar Kurulu'nda yer alan ismin eski MİT Başkanı Hakan Fidan olduğunu açıkladı.

7 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanan Fidan o tarihten beri bu görevi yapmaktaydı. Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer alan Fidan'ın özgeçmişi haberimizde

Hakan Fidan kimdir?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir.

Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulunmuştur.

Bu dönemde, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.

TSK'daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanısıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yapmıştır.

Bu görevlere paralel olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yapmıştır.

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından, 27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanmış ve 10 Şubat 2015 tarihinde bu görevinden ayrılmıştır.

10 Şubat 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Ancak 9 Mart 2015 tarihinde yazılı açıklama yaparak aday adaylığı başvurusunu geri çekti. 10 Mart 2015'te görevine geri döndü.

Hakan Fidan, şu anda Dışişleri Bakanı'dır.


#Hakan Fidan
#Dışişleri Bakanı
#Cumhurbaşkanı Kabinesi
10 ay önce
default-profile-img