|

Dolandırıcı şebeke kutlama yapamadı

Konya''da kurdukları paravan şirketlerle piyasayı yaklaşık 3 milyon lira dolandıran bir şebeke çökertildi. Şebekenin her dolandırıcılık sonrası aralarında kutlama yaptığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin haksız kazançla satın aldığı son model lüks araçlar göz kamaştırdı.

.
00:00 - 22/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:05 - 21/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Dolandırıcı şebeke kutlama yapamadı
Dolandırıcı şebeke kutlama yapamadı

Konya''da çökertilen bir dolandırıcılık şebekesi üyelerinin, her haksız kazanç sonrası aralarında kutlama yaptığı ortaya çıktı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara''da paravan şirketler kurup Konya ağırlıklı olmak üzere birçok şehirde dolandırıcılık yapan bir şebeke tespit etti.

PİYASAYA GÜVEN VERDİLER

Yaklaşık 6 ay süreyle şebekeyi takip eden polis, örgütün Konya''daki liderinin Abdullah Y. (26), Ankara''daki liderin ise Şahin U. olduğunu belirledi. Konya merkezli İstanbul, Ankara, Mersin ve Antalya''da eş zamanlı yapılan operasyonda, şebeke liderleri ile birlikte 35 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede, piyasayı yaklaşık 3 milyon lira dolandıran zanlıların, kapatılan geçmişi temiz şirketlerin devirlerini alarak piyasaya güven verdikleri öğrenildi.

Kurdukları 10 şirketi ''iflas etti'' gösterip, haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen zanıların, karşılığı olmayan çekleri mal alımında kullandıkları, sonrasında malları satıp paraya çevirdikleri belirlendi.

ŞİFRELİ İLETİŞİM KURDULAR

Şebeke üyelerinin polisin telefon dinlemelerine takılmamak için şifreli olarak yapacakları dolandırıcılık hakkında ''proje'' ve ''katalog'' olarak bahsettikleri öğrenildi. Şebekenin Ankara''daki lideri olduğu öne sürülen Şahin U.''nun ise diğer şebeke üyelerine telefonla her gün arayarak, '''Evlatlarım, bugün babanız için ne yaptınız?'' diyerek üyeleri bu şekilde sık sık kontrol ettiği belirtildi. Gözaltına alınan 35 kişiden 6''sı polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı''nın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 29 şüpheli ise yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Lüks araçlara el konuldu

Operasyonda, dolandırıcılık şebekesi üyelerine ait yaklaşık 50 lüks otomobil ile 1 yolcu otobüsüne el konuldu.


11 yıl önce