|

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal TVNET'te muhalefete yüklendi: Küresel emperyalizm CHP ile Türkiye'yi yıktırmaya çalışıyor

TVNET'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, muhalefeti hedef alan 'küffar' açıklamasına ilişkin kendisine yöneltilen tepkilere yanıt verdi. "Muhalefet partileri zıpladı neden anlamış değilim" diyen Aksakal, "Vatanımızı küffara teslim mi edelim? Küresel emperyalizm CHP ile Türkiye'yi yıktırmaya çalışıyor. Biz, Türk milletinin manevi değerleriyle yoğrulmuş solcularız." ifadelerini kullandı. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK terör örgütünü meşrulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Aksakal, "PKK'nın saldırıları ABD ve güdümünde yürütülüyor. PKK'lılar yaptıklarını inkar etmiyor ama Kılıçdaroğlu ve CHP'liler çantasız avukatlığa soyunuyorlar onları koruyup kollayan siyaset yürütüyorlar." dedi.

17:09 - 18/04/2023 Salı
Güncelleme: 19:12 - 18/04/2023 Salı
Yeni Şafak
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'nin başını çektiği muhalefeti küresel emperyalizme hizmet etmekle suçladı.
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'nin başını çektiği muhalefeti küresel emperyalizme hizmet etmekle suçladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal TVNET'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasının büyük bölümünde muhalefete yüklenen Aksakal, ABD öncülüğündeki küresel emperyalizmin, Türkiye'yi yıkma hedefi olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu amaca hizmet etmekle itham eden Aksakal, terör örgütü PKK ile CHP'nin kirli iş birliğine vurgu yaptı.

Aksakal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Konuşmalarımızın tamamı içimizden gelen konuşmalar. Bir politikamız var yıllardır bunun peşinde koşuyor. Bu politikamızda tam bağımsız Türkiye vardır. Malatya'daki temel atma töreni ve konut teslim töreninde bir konuşma yapmıştı. Küresel güçlerin ülkemizi bölmeye yönelik bir strateji yürüttüğünü ve DSP olarak bir vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz dedik. Muhalefet partileri zıpladı neden anlamış değilim. Vatanımızı küffara teslim mi edelim? Bizi sıkıntıyı sokmak adına bu küffar kelimesi üzerinden bize saldırıyorlar. CHP'lilere sesleniyorum Sayın Bekaroğlu değil miydi Atatürk'e kefere diyen? Bu ülkeyi bölmeye çalışan küresel emperyalizmin anılan jargonuyla hitap ettim. Bazı trolleri de var bunların TV kanallarında. Bir tanesi kalktı benim için ahlak yoksunu dedi. Bir dava açmayı düşünmedim değecek bir birisi değil.

"Kılıçdaroğlu ve CHP PKK'nın avukatlığına soyunuyor"

Ben vatanını savunan bir siyasetçiyim bundan neden rahatsızlık duyarlar anlamıyorum. DSP'nin Ecevit'in iradesinden geçmiş, inançlara saygıyı Ecevit monte etmiştir. E
nternasyonel solun kıskacında kalan bir sol parti de değiliz. Türk milletinin manevi değerleriyle yoğrulmuş bir solcuyuz
. Üç defa da devleti yönetmiş bir partiyiz.

Sayın Ahmet Davutoğlu'nu dinledim bugün, 'Aksakal toplumun karşısına çıkıp özür dilesin' diyorlar. Neden? Mehmet Akif'in 10 kıta yazdığı anlayışın çerçevesinde duran birisi olarak ben kimden özür dileyeceğim? Bu ülkeyi işgal etmeye kalkmış İngilizleri, Fransızların, Yunanların yaptığı mezalimleri tarih boyunca kimse unutturamaz. Atatürk'ün öncülüğündeki kurtuluş savaşıyla bunları denize döktük. Bunları bu topraklara yeniden ayak bastırmayacağız.



Biz biliyoruz ki terör örgütleriyle topyekün mücadele ediyor.
ABD ve güdümünde yürütülüyor PKK'nın saldırıları. En dürüst duran PKK'lılar yaptıklarını inkar etmiyor. CHP sözcüleri çantasız avukatlığa soyunuyorlar onları koruyup kollayan siyaset yürütüyorlar.
ABD bölgemizde devlet yapılanması içinde bir Kürt devleti kurup nihayetinde İran topraklarını da kapsayacak şekilde büyük bir İsrail devleti kurma planları var.

"Türkiye düşmanlarını parlamentoya taşıyacaklar"

HDP, PKK terör örgütünün Türkiye içerisindeki siyasi uzantısı. Legal bir parti ama bize göre meşruiyetini yitirmiş bir parti. Bölme üzerine kurgulanmış politikaları olan bir parti.
Küresel emperyalizm Atatürk'ün kurduğu CHP ile ülkeyi yıktırmaya çalışıyor.
CHP'de aymaz bir yönetici grubu var. Milletine bağlı insanlar da var ama bir manipülasyonla bir bilgi kirliliği içerisinde onları başka bir yerde tutuyor parti yönetimi. Kendileri sürekli hukuktan adaletten söz eder. Bu cezayı Türk adaleti vermiştir bağımsız olarak. Bir tanesi 40 bin kişinin özellikle bebeklerin katilidir. Diğeri de Edirne Cezaevinde yatıyor. 54 tane insanımızın katledilmesine sebep olan olaylara çağıran kişi. Bunun bir karşılığı olacak, bundan kimse kaçamaz. Bu hükümlü bir kişi Kılıçdaroğlu'nu destekleyin PKK'ya silah bıraktıracağız diyor. Şimdi bıraktırın bu toplumla bir sorununuz mu var? Vereceğiniz oylar, Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu ekibini Meclis'e taşıyacak. Oyları CHP'ye Atatürkçüler basacak, bu saydığım partilerin tabanları Altı Ok'a oy basmayacaklar. Stratejik derinlik diyen Davutoğlu ve ekibini, 15 Temmuz'da ülkeyi ele geçirmeye çalışan FETÖ iltisaklıları verdikleri oylarla parlamentoya taşımış olacaklar. Türk kavramını tartışan birisini Meclis'e taşıyacaklar.
Kılıçdaroğlu'na oy verenler de 100 yıllık Cumhuriyeti hedefinden saptırmak isteyenlere oy verecekler.


"ABD ve küresel emperyalizm Türkiye'yi esir almaya çalışıyor"

Kendilerini bunlarla kavga durumuna düşürmemek adına PKK'nın adını anmıyorlar. Siz PKK demeyeceksiniz de ne diyeceksiniz?
PKK özerklikten bahsediyor. PKK kayyumdan yakınıyor bunu eleştiriyor, Kılıçdaroğlu da seçimle gelen seçimle gitsin diyor.
Terör örgütleriyle iltisaklıları görevde tutmak hangi ülkede var? Kürt sorununu parlamentoda çözeceğini söylüyor HDP ziyareti sonrası. Böyle bir sorun yok. Bu hadiseleri örtme girişimidir. Anayasa'daki taleplere yönelik anlayışlar bu maddeleri delmeye çalışıyorlar.
ABD ve küresel emperyalizm Türkiye'yi esir almaya çalışıyor. Önce devletin başındakini teslim alması gerekir ki ülkeyi teslim alabilsin.
MİT krizi, devleti ele geçirmenin başladığı yerdi.
Soros ve dış güçlerin temsilcisi de içerde yatıyor şu an, Kılıçdaroğlu onu da serbest bırakacağını söylüyor.
15 Temmuz'la bu süreç zirve noktaya geldi. O gün Sayın Tayyip Erdoğan gösterdiği dirençle bunu kırdı.

"Sadece Ecevit değil, Türkeş ve Erbakan da Erdoğan'ı desteklerdi"

Bugünkü CHP, 12 Eylül darbesiyle kapatılan CHP'nin mirasçısı olamaz.
Demagoji yapmaya gerek yok. Bugün Türkiye'nin bekası için sadece Ecevit değil, Erbakan ve Türkeş de gelse Erdoğan'ı desteklerdi
. HDP'li Sırrı Sakık biz CHP ile bir yola çıktık 100 yıllık Cumhuriyet'i değiştireceğiz diyor. Bu bir yol ayrımı değil mi? Biz Cumhuriyeti İkinci Yüzyıl'a hazırlama gayretindeyiz. Küresel emperyalizme kafa tutmuş, savunma sanayiiyle kafa tutmuş bir ortamda siz bunları derseniz DSP de 'one minute' der. Kimse kusura bakmasın.





#Önder Aksakal
#DSP
#TVNET
1 yıl önce