|

DSP'de Budak muhalefeti

Ecevit'in memurlara düşük zam teklifine, kendi milletvekili Rıdvan Budak'tan tepki geldi. Budak, "İşçiye toplu sözleşmeyle ne veriyorsanız, memura da onu verin" dedi. Budak, düşük zammın, memuru rüşvete sürüklediğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/06/1999 Cumartesi
Güncelleme: 12:02 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Ankara- DİSK eski Başkanı DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, memur zamlarıyla ilgili olarak Genel Başkanı Bülent Ecevit'e bayrak açmaya hazırlanıyor. Budak, zam oranının tatminkar olabilmesi için bir dizi konuşma yapmayı planlıyor.

DSP'nin MHP ile hükümet kurma çalışmaları sırasında, hakkında 25 kadar milletvekili ile partisinden ayrılıp CHP'ye gececeği şeklinde haberler çıkan Rıdvan Budak, memura enflasyonun altında zam verme girişimleriyle ilgili de memnuniyetsiziliğini ortaya koydu. Konuşulan zam oranlarının kabul edilemez olduğunu belirten Rıdvan Budak, memura en az Mart ayında imzalanan kamu toplusözleşmeleri oranında zam verilmesi gerektiğini kaydetti. Budak, "Memura düşük zam Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yakışmaz. Bundan dolayı kamu işçisine verilen oran memura da aynen yansıtılmalı" dedi.

Memuru, 'işini bilir' hale getirmeyin
Hükümetten memur maaşları sorununa makul bir çözüm bulmasını isteyen DSP'li Rıdvan Budak, bu kesime enflasyonun altında zam öngörmenin 'Memurum işini bilir' anlamına geleceğini söyledi. Budak, "Memurun bu hale getirilmesi demek rüşvet ve yolsuzluğun önünü açmak demektir" diye konuştu. Budak, memur zamlarının düşük tutulmaması konusunda ilk tepkisini DSP grup toplantısında koyacağını ve bunun devam etmesi halinde de Meclis'te bu konuda açıklama yapmayı sürdüreceğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak Başbakan Ecevit ile de görüşeceğini dile getiren Budak, Ecevit'ten ekonomik sıkıntıların yükünü çalışana yükleyen bir mantıkta hareket etmemesini istedi.


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce