|

El konulan uyuşturucuları satıp parasını FETÖ'ye aktarıyordu

Ankara’daki adli emanetten uyuşturucu çalarak sokaklarda sattırdığı iddiasıyla 2 yıl önce 25 yıl hapis cezası alan firari eski CAT görevlisi Kudret T., İstanbul polisi tarafından Üsküdar’da yakalandı. Uyuşturucu parasını FETÖ’ye aktardığı tespit edilen zanlının üst aramasında örgüt şifresi olan 1 Dolar çıktı. Kudret T.’nin Cumhurbaşkanlığı’nda görev yaptığı sırada komiserlik sınavını kazandığı fakat örgütün "yerinde kal" talimatı gereği komiserliğe geçmediği ortaya çıktı.

Hamdi Koçoğlu
13:08 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:35 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yakalanan zanlının üst aramasında örgüt şifresi olan F serisi 1 Dolar çıktı.
Yakalanan zanlının üst aramasında örgüt şifresi olan F serisi 1 Dolar çıktı.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,
’nün uyuşturucu üzerinden para kazandığını ortaya çıkaran kritik bir operasyona imza attı. Öğrenilen bilgilere göre, 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı CAT timinde görev yapan Kudret T., 17-25 Aralık operasyonları sonrasında paralel yapı bağlantılı olduğu şüphesiyle görevden alınarak, Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gönderildi. Kudret T. Ankara Narkotik Şube’de, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin adli emanete gönderilmesiyle görevlendirildi. Bir süre sonra Ankara Emniyeti’nin düzenlediği bir uyuşturucu operasyonunda, Kudret T.’nin adli emanetten uyuşturucu çalarak, tacirlere sattırdığı iddiaları ortaya çıktı.

TACİRLER İTİRAF ETTİ

Araştırma başlatan Ankara Narkotik Polisi, operasyon kapsamında sokaklarda uyuşturucu satan zehir tacirlerinden H.G., Ö.Ü. ve İ.G. isimli şüphelileri gözaltına aldı. Tacirler ifadelerinde uyuşturucunun bir kısmını Polis Memuru Kudret T.’den aldığını ve uyuşturucu satışından elde ettikleri geliri paylaştıklarını itiraf etti. Teknik ve fiziki takip başlatan emniyet, Kudret T.’yi gözaltına aldı. Fakat delil yetersizliğinden Kudret T.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Emniyetteki ilk ifadesinde de suçlamaları kabul etmedi.


MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Kudret T., tutuksuz yargılanırken, başka bir birime tayini çıktı. Fakat uzun bir süre geçmesine rağmen, Kudret T. görevine başlamadı. Mazeretsiz olarak 10 gün boyunca iş başı yapmayan şüpheli meslekten ihraç edildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Kudret T. hakkında adli emanete götürdüğü uyuşturucuları satmak için çaldığı gerekçesiyle hakkında 25 yıl hapis cezasına hükmedildi. Cezanın ardından ise Kudret T. kayıplara karıştı.


UYUŞTURUCU PARASINI ÖRGÜTE AKTARDI

  • 2 yıl firarın ardından, geçtiğimiz hafta İstanbul Narkotik Polisi "tarafından yapılan çalışmaların ardından Kudret T.’nin Üsküdar’da saklandığı belirlendi. Önceki gün tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelinin üst aramasında F serisi olduğu belirlenen ve örgütün gizli şifresi kabul edilen 1 dolar bulundu. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin FETÖ bağlantısı belirlendi. Çaldığı uyuşturucudan elde ettiği paraların büyük bir bölümünü de FETÖ üyelerine verdiği ifade edildi.

'YERİNDE KAL' TALİMATI

Kudret T.’nin Cumhurbaşkanlığı’nda CAT timinde görev yaptığı sırada komiserliği kazandığı belirtildi. Ancak şüphelinin sınavı kazanmasına rağmen örgütün “Yerinde kal” talimatı verdiği Kudret T.’nin aldığı talimat doğrultusunda komiserlik rütbesini almadığı anlaşıldı.

#FETÖ
6 yıl önce