|

Elazığ'da şiddetli deprem: 5.3 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi

AFAD’dan gelen son dakika açıklamasına göre Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık olarak 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. İçişleri Bakanı Soylu, " Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

09:44 - 27/12/2020 Pazar
Güncelleme: 11:59 - 27/12/2020 Pazar
Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem oldu.
Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD’dan gelen açıklamaya göre Elazığ’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yaklaşık olarak 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi. Deprem Diyarbakır ve Malatya’da hissedildiği öğrenildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Depremde bir olumsuzluk tespiti olmamakla birlikte ,ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler" ifadelerini kullandı.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz.'' dedi.


Meydana gelen deprem Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır'da da hissedildi.


"14 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ"

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Elazığ merkezde meydana gelen 5,3’lük depremle ilgili olarak yazılı bir bilgilendirme yayımladı.

  • AFAD tarafından yayımlanan bilgilendirmede, bugün saat 09.37’de Elazığ merkezde 15.94 kilometre derinlikte 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, deprem sonrası büyüklükleri 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Deprem sonrasında yapılan tarama faaliyetlerinde hem Elazığ hem de çevre illerde herhangi bir olumsuz ihbarın ve durumun olmadığının bilgisinin alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Deprem sonrasında Elazığ başta olmak üzere Malatya, Diyarbakır ve bölge ile gerçekleştirilen tarama faaliyeti neticesinde halihazırda herhangi olumsuz ihbar ve durumun olmadığı bilgisi alınmıştır. İl AFAD Müdürlükleri eşgüdümünde tarama faaliyetlerine devam edilmektedir. Elazığ’a tedbir amaçlı Diyarbakır AFAD Arama Kurtarma ekibimiz sevk edilmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmede enerji hatlarında herhangi bir kesinti meydana gelmediği bilgisi alınmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerde haberleşme, ulaştırma ve altyapı sistemlerinde herhangi bir hasar ve kesinti meydana gelmediği bilgisi alınmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir.”


#Elazığ
#Deprem
3 yıl önce