|

Esed’le olmaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli, küresel ve bölgesel güç mücadelesinin İdlib bahanesiyle sahne aldığına, ‘yönetilebilir istikrarsızlık’ ve ‘dehşet verici kaos sarmalı’nın tesir alanını giderek genişlettiğine işaret etti.

Haber Merkezi
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 03:53 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
​MHP Lideri Devlet Bahçeli
​MHP Lideri Devlet Bahçeli

Sosyal medya hesabındaki açıklamasında, masumların canı üzerinden pazarlık yürütüldüğüne dikkat çeken Bahçeli, Suriye’de demokratik ve siyasi geçiş sürecinin acilen başlaması gerektiğini kaydetti. Ülke genelinde ateşkesin tatbikinin de şart olduğunu ifade eden Bahçeli, artık Suriye geleceğinde Esed’e kesinlikle yer olmadığını vurguladı. Astana, Soçi, Cenevre süreçlerinin etkili olabilmesi için Türkiye haricinde sahada ve masada bulunan diğer taraf ülkelerin yapıcı hareket etmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, şunları yazdı:

HALK SEÇSİN

“Bir defa Suriye’nin geleceğinde Esed yer almamalıdır. Buna yönelik siyasi kararı da Suriye halkı vermelidir. Bu ülkenin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı ve riayet ise esas olmalıdır. Esed ile Putin İdlib’e bomba yağdırmaktan, ateşkes arayışlarını sabote etmekten vazgeçmelidir. İdlib’teki gelişmeler Türkiye’nin milli güvenliğini olumsuz düzeyde etkileyecektir. Bu itibarla yeni ve yoğun bir göç dalgasına asla müsaade edilmemelidir. Ülkemizdeki Suriyelilerin güvenli ve süratli şekilde asıl yurtlarına sevki acilen planlanıp hayata geçirilmelidir. Sınırlarımıza diktiğimiz duvarların aşılması, yeni göç akınları millet varlığının geleceğini karartacaktır.

NE ÇÖKERİZ NE GÖÇERİZ

“Söğüt bir ağacın değil, üç kıtayı gölgesi altına alan; adalet, ahlak ve anıtlaşmış hakkaniyetiyle cihana nam bırakan bir medeniyetin adı, milli vicdanda kök tutmuş cesaret ve muzafferlik anısıdır. Üzerinde gururla yaşadığımız toprakları; fetihle, bedel ödeyerek, can vererek, fedakârlıklarla vatan yaptık. Gidecek yerimiz yok, sığınacak yeni bir yurdumuz yok. Ne çöküşümüz, ne göçümüz mümkündür; gözümüzü açtığımız topraklar gömüldüğümüz, gövdemizin sere serpe uzanacağı yer olacaktır.”

#MHP
#Devlet bahçeli
#Suriye
6 yıl önce