|

Esenyurt’ta Kadıoğlu istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, görevinden istifa etti. Belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu’nun, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:01 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevi 13 yıldır sürdürüyordu.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevi 13 yıldır sürdürüyordu.

Açıklamada, Kadıoğlu’nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, "Hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız” ifadeleri kullanıldı.


Önceki istifalarla benzerliği yok

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu istifasının öncekilerle benzer olmadığını söyledi. Ünal, “Değişim ve yenileme süreci konusunda kamuoyunu bilgilendirdik. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifası bunun dışında sağlık sorunları nedeniyle yapılmış bir istifa. Tedavisi 3 yıldır devam ediyordu” dedi.

İÇİŞLERİ TARAFSIZ

Ünal, “Cumhurbakanımız bütün siyasi partileri kendi belediyeleri konusunda değerlendirme yapmaya davet ediyorum dedi. Biz belediyelerimizle ilgili çalışmalarımızı başlattık” ifadelerini kullandı. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Batta İlgezdi’nin görevden alınmasına da değinen Ünal, “CHP siyasileştirmeye çalışsa da hangi partinin belediyesine İçişleri soruşturma izni vermiş diye baktığımızda 96 AK Parti, 27 CHP belediyesine vermiş. tarafgir tutum içerisinde değil” şeklinde konuştu.

ÜSLUP UYARISI

İçişleri Bakanı Soylu ile CHP arasındaki polemikle ilgili olarak da Ünal, “Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanımıza hakaretleri oldu, delil ortaya koyamadılar. Bakanımız sert bir tepki koydu ortaya. Onun tutumunu alıp Ataşehir’deki olayın üzerine giydirmenin anlamı yoktur. İddiasını ispat etmemiş bir siyasi bitmiştir. Önce dönüp kendi üsluplarını düzeltsinler” dedi. Ünal, ocak ayında kabinede revizyona gidileceğine yönelik iddialar içinse, “Herhangi bir istifa söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

#Esenyurt
#İstifa
#Necmi Kadıoğlu
#Mahir Ünal
6 yıl önce