FETÖ operayonunda merkez valisi gözaltına alındı

Yeni Şafak
10:23, 21/05/2016, CumartesiG: Güncelleme: 10:33, 21/05/2016, Cumartesi
AA
FETÖ operayonunda merkez valisi gözaltına alındı
İzmir'deki FETÖ operasyonunda çok sayıda gözaltı var.

İzmir'de Polis Sandığına ait tesisi, FETÖ/PDY'ye bağlı bir derneğe usülsüz bir şekilde kiraladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, dönemin Polis Bakım ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulu'nda bulunan, merkez valisi ve 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı. Zonguldak'taki operasyonda da 14 iş adamı gözaltında alındı.

İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı bir derneğe usülsüz şekilde kullandırttıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.



Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla, "POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM) usulsüz kiralandığı ve örgüte haksız kazanç sağlandığı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.



İzmir Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'deki operasyonlarında merkez valisi Ahmet Pek, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile 4 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.



Farklı illerde gözaltına alınan şüphelilerin İzmir'e getirildikleri öğrenildi.



Operasyon


"POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM), örgüte haksız kazanç sağlanarak amacıyla usulsüz kiralandığı" iddiaları üzerine 31 Mart'ta operasyon başlatılmış, eski POLSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.



"FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak, örgütsel faaliyet yürütmek, terör örgütünün liderini övmek ve propagandasını yapmak, 17-25 Aralık darbe girişimini desteklemek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet yürütmek, delilleri karartmak, usulsüzlük yapmak" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılardan, Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.



İZDİM'e yönelik iddialar


Merkez valisi Ahmet Pek'in Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde binanın değerinin altında ve usulüne aykırı İZDİM'e kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, geniş kesimlere hitap ederek hoşgörü vurgusu altında sempati topladığı ve böylelikle örgütün faaliyetlerini perdelediği, merkezde alenen örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü.





Zonguldak'taki operasyonu: 14 iş adamı gözaltında


Zonguldak'ta FETÖ/PDY operasyonu: 14 iş adamı gözaltındaZonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 14 iş adamı gözaltına alındı. Bir maden şirketine de 3 kişilik kayyum atandı.



Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.



Operasyonda "FETÖ/PDY'ye üye olmak", "6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla 14 iş adamı gözaltına alındı.



Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda belgeler, bilgisayarlar, flash bellekler, hard diskler ve dijital verilere el konuldu.



Bu arada devam eden soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.



Öte yandan bir maden şirketine de 3 kişilik kayyum atandığı öğrenildi.



Balıkesir'de FETÖ/PDY operasyonu


Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladığı gerekçesiyle özel bir eğitim şirketi ile iş adamları derneğinde inceleme yapıldı.



Alınan bilgiye göre, Edremit Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda çalışma yürüttü.



Ekipler, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve finansman desteği sağladığı gerekçesiyle Ertuna Özel Eğitim Şirketi ile Edremit Sanayici ve İş Adamları Derneğinde inceleme başlattı.



Şirkete bağlı dershane ve öğrenci yurtları ile dernek binasında eş zamanlı yapılan aramalarda, çok sayıda belge ve deftere el konuldu. Ayrıca bilgisayarların imajları alındı.








Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026