|

Fezlekeler niye bekliyor: Yaptıkları belgeli ve tespitli

MHP lideri Devlet Bahçeli, fezlekelerin bir an önce görüşülmesi gerektiğini belirterek, “Teröre yardım ve yataklık yaptıkları belgeli ve tespitli bulunan HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir” diye sordu .

Nur Banu Aras
00:00 - 7/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 7/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis’e gönderilen fezlekelerle ilgili konuştu. Meclis Başkanı’nı bu konuda göreve davet eden Bahçeli, özetle şunları söyledi:
Görevi ve taşıdığı unvanı ne olursa olsun hiç kimse hukuktan üstün değildir. Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamına alan fezlekeler TBMM’ye intikal etmiştir. TBMM Karma Komisyon’da bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüşülerek Genel Kurul’a getirilmesi gerekir.
Fezlekelerin görüşülüp karara bağlanmasını savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve şaibeli bir tutum olarak değerlendirilecektir.


SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİN

  • Teröre yardım ve yataklık yaptıkları belgeli ve tespitli bulunan, ellerine şehitlerimizin kanı bulaşan, PKK’nın tasması boğazlarına geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir?
    Bu kapsamda TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendiği tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum.
Anayasa Mahkemesi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemiştir.
Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Anayasa Mahkemesi, bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?
Gergerlioğlu gibileri milletin hakkını hukukunu çiğnerken bir şey yok da, bu çiğneyen ayaklara hesap sorulduğunda mı maraza çıkıyor?

CHP’YE DESTEK VERECEĞİZ

  • Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendine güveniyorsa dokunulmazlığının kaldırılmasına bizzat kendisi önayak olmalı, karar sürecini bizatihi kendisi başlatmalıdır.
    Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek vereceğiz, onlara ‘tamam’ diyeceğiz.

SOYLU YALNIZ DEĞİLDİR

Terörle mücadelede ismini altın harflerle yazdıracak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yapılan itibar suikastlarını kaygıyla izliyoruz. Siyasi linç girişimlerini asla kabul etmiyoruz.
Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin, aldırış etmemiz mümkün değildir.
#​Fezleke
#MHP
#Devlet Bahçeli
3 yıl önce