|

Geçici Kur’an kursu öğreticileri Başbakan'dan müjde bekliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçici ve vekil olarak görevlendirilen Kuran Kursu Öğreticileri, ve Vekil İmamlar ​ Başbakandan kadro talebinde bulundular.​

Yeni Şafak
16:29 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:51 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçici ve vekil olarak görevlendirilen Kuran Kursu Öğreticileri, ve Vekil İmamlar yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek Başbakandan kadro talebinde bulundu.



Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yanı sıra Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ve mülâkat aşamalarının ardından il ve ilçelerdeki Kuran Kurslarında görevlendirilen öğreticiler, aldıkları ek ders ücretlerinin yetersizliğinden dert yandı.



Türkiye'nin en ücra köylerinde din hizmeti sunan geçici öğreticiler, asgari ücretin bile altında olan ek ders ücretlerinin en az yarısını yol parası olarak verdiklerini geriye kalanla da ailelerinin geçimine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ettiler.



Geçici görevlendirilmeleri nedeniyle gelecek endişesi taşıdıklarını belirten öğreticiler, kadro mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme beklediklerini dile getirdiler.



'Lütfen Bu Sese Kulak Verin'


Türkiye'nin her bölgesinde geçici Kur'an kursu görevlilerinin bulunduğunu hatırlatan Fahri Kur'an kursu öğreticileri platformu, Başbakana da seslenerek açıklamalarını şöyle sürdürdüler:



“Bizler KPSS ve yeterliliği bulunan Geçici Kur'an Kursu Öğreticileri olarak, büyük bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Görev aldığımız kurslarda hizmet etmek için, Müftülüklerce KPSS ve DHBT'de yeterli puanı bulunan adaylar arasında açılan mülakat sınavlarını da kazanıp geçici Kur'an Kursu öğreticisi olarak görevlerimize başladık. Asgari ücretin altında maaş almamıza rağmen manevi ücreti en yüksek olan Kur'an hizmeti aşkıyla, tüm hocalarımız gibi özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteriyoruz. Ancak mevcut uygulamalar nedeniyle geleceğimizden endişe duyuyoruz. Başbakanımızdan isteğimiz, geçici Kuran Kursu öğreticileri ve Vekil İmamların durumunun yasal düzenleme ile kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmalarıdır. Tüm hocalarımız, Yıllardır elleri semada mağduriyetlerinin giderilmesi için dua ediyor. Ve yaptıkları duaların bir gün mutlaka kabul olacağına inanıyorlar. Bu durumun çözülmesi için Başbakanımızdan ısrarla bizleri unutmamasını istiyoruz. Başbakanımızdan, dualarını esirgemeyen, biz Kur'an Kursu Öğreticilerine sahip çıkacağına gönülden inanıyoruz."







#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Kuran Kursu Öğreticileri
#Vekil İmam
8 yıl önce