|

Geleceğini biliyordum

YeniŞafak AK Parti Burdur 1. sıra milletvekili adayı Reşat Petek’in seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşla sıcak temas halinde olan Petek, Burdur’u köy köy dolaşıyor. Ziyaretleri sırasında demirci dükkanına giren Petek’e, usta Osman Yalçın, Fazilet Partisi dönemindeki seçim fotoğraflarını gösteriyor ve “Bir gün geleceğini biliyordum” diyerek sarılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 22:41 - 11/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

28 Şubat'ın mağdurlarından eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, AK Parti Burdur 1. sıradan milletvekili adayı. Burdur'u adım adım gezen Petek'in, vatandaşlarla kurduğu diyaloglar renkli görüntüler oluşturuyor. Seçim çalışmasına eşlik ettiğimiz gün sabah ilk iş olarak anneler günü programına katılan Petek, tüm ilçelerden gelen yaklaşık 200 kadınla buluştu. Kadınların taleplerini dinleyen Petek, daha sonra AK Parti Kadın Kolları tarafından Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlenen kadınlar yürüyüşüne katıldı. Anneler günü programının ardından Bucak Kuşbaba Köyü'ndeki keşkek gününe katılan


Petek, burada da vatandaşlarla yakından ilgilendi.



HALKA YABANCILIĞIM YOK


Vatandaşlarla sıcak temasını değerlendiren Petek, “Ben yargı bürokrasisinden geliyorum ama Türkiye'de yargı deyince akla gelen, vatandaşa tepeden bakan, azarlayan eli sopalı bir anlayıştan gelmiyorum. Yargı görevini yaparken de savcılık makam odalarını açık tutan, vatandaşa yakın davranıp derdini dinleyen bir şekilde hizmet yaptım. O yönden halka yabancılığım yok. Ben bu topraklarda doğup büyüdüm. Köyden geliyorum, çiftçi bir ailenin çocuğuyum” dedi.



DEMİRCİ USTASI DUYGULANDIRDI


Seçim ziyaretleri kapsamında yine selam vererek girdiği bir demirci dükkanında, dükkan sahibi tarafından büyük bir ilgiyle karşılaşıyor. Fazilet Partisi döneminde milletvekilliği için adaylığını koyan Reşat Petek'in o döneme ait seçim fotoğrafını saklayan demirci ustası Osman Yalçın, “Bir gün geleceğini biliyordum” diyor ve Petek'e sarılıyor. Duygulu anlar yaşayan Petek'e demirci ustası, Fazilet Partisi döneminde adaylığı için bu kartları dağıttığı zaman kendisinden aldığını söylüyor.



Pazarda tatlı dağıttı


Her hafta sık sık pazar ziyaretleri yapan Petek, burada da vatandaşlarla koyu bir sohbete dalıyor. Uğradığı bir tezgahtaki kadın satıcı, muhabbet sırasında salatalıkların doğal ve lezzetli olduğunu Petek'e söylüyor. Bunun üzerine salatalıkları satın alan Petek, salatalıkları pazardakilere ikram etmeye başlıyor. Yine pazarda dolaşırken tatlı satan bir satıcıdan tüm tatlıları satın alan Petek, tepsiyi elinde tutarak vatandaşlara ikram ediyor.



Yeni anayasa Türkiye'ye şart


Ziyaretler sırasında sohbet ettiğimiz Petek, AK Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışacağına vurgu yaptı. Petek, “Hem 2023'te Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında çok iyi bir konuma getirmek, kalkınma konusunda, vatandaşımızın kalkınma, refah seviyesini yükseltmek ama bunu yaparken de tarihinden medeniyetinden, kültüründen, inancından, medeniyet değerlerinden koparmadan bunu yapmak. Bunun için de Türkiye'de sivil bir yeni Anayasa gerekli” ifadelerini kullandı.



Sağlık için pedala kuvvet


Petek'in hız kesmeyen seçim ziyaretleri bununla da sınırlı kalmıyor. “Sağlıklı hayat, sağlıklı gençlik” adlı bisiklet sürme etkinliğine katılan Petek, vatandaşlarla birlikte bisiklet sürdü. Petek'i kendi aralarında gören gençler de, bol bol fotoğraf çektirdi. Cumhuriyet Meydanı'ndan bisiklet sürmeye başlayan Petek, Köprübaşı'na kadar devam etti. Petek'e yaklaşık 100 bisikletli eşlik etti.



#Reşat Petek
#seçimler
#ak parti
9 yıl önce