|

Gözümüz karadır şakamız yoktur

Afrin harekatına ilişkin açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, Münbiç ve Afrin’deki teröristlerin kökünün kazınması gerektiğinin zaruri olduğunu belirtti. Bahçeli, gerekirse Türkiye’nin kudretini tescil için Afrin’in boğazına çökeceklerini vurgulayarak “Gözümüz karadır, şakamız yoktur. Zira konu milletin bağımsızlığıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:34 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bahçeli, güvenlik güçleri ve özel güvenlik personeli ile fotoğraf çektirdi.
Bahçeli, güvenlik güçleri ve özel güvenlik personeli ile fotoğraf çektirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumunun ardından konuştu. Afrin harekatı ile ilgili açıklamalar yapan Bahçeli, “Suriye’nin kuzeyindeki ağır sorunların müsebbibi ABD’dir, mihrak ABD’dir; kanlı müttefikler ise ABD-PYD-PKK’den müteşekkildir. Şunu herkes görmelidir ki: Afrin’de Ankara’nın kuyusu kazılmakta idi” dedi.

MÜNBİÇ MEZAR

Bahçeli, şunları söyledi: “Bu harekat için gerekli askeri, siyasi ve diplomatik tüm hazırlıklar tam bir uyum ve dengeyle yapılmıştır. Artık terör örgütü PYD/PKK’ya Afrin’in tabut, arkasından sırayı alacak olan Münbiç’in mezar olması yegane ve sonuna kadar desteklediğimiz milli hedeftir. ABD’nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD-YPG’nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Bunun başka yolu kalmamıştır.”

TERÖRİSTLER YAKILSIN

“Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. Bilinsin ki Kerkük’e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan milliyetçi-ülkücü hareket, yeri gelirse, ihtiyaç hasıl olursa, ‘Ha ekmeğini yediğim ha kefenini giydiğim ülkem’ diyerek, binlerce gönüllüsüyle Türkiye’nin kudretini tescil için Afrin’in boğazına çökecektir. Yetmedi, Münbiç’e gök gürlemesini andıran bir imanla sel gibi akacak, mızrak gibi saplanacaktır.”


MEVZU BAHİS VATANDIR

“Gözümüz karadır, zira mevzu bahis vatandır. Şakamız yoktur, zira konu milletin bağımsızlığı ve güvenliğidir. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir, nice Mehmetler vatan sathında onlara katılmak için hazırdır. Hükümet yalnız değildir, Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır. Devlet asla yalnız değildir, millet vardır ve ayaktadır. Türkiye’ye kanlı silahlarını çevirenler buna pişman edilmelidir.”

ÇIRPINIŞLAR BEYHUDEDİR

“ABD çelişkili açıklamalarla açığını kapatmaya çabaladı. Ancak çırpınışlar beyhudedir. Anlaşılan ABD’nin Suriye’den çekilmeye niyeti yok. Afrin darmadağın edilecektir, bundan kurtuluş yoktur.”

  • Ayağımıza dolaşmayın
  • Bahçeli, Türkiye’nin yoğun diplomasi turlarıyla, açık ikaz ve ihtarlarıyla tüm dünyanın dikkatini Afrin’e çektiğini belirterek, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’yle yakın iş birliğinden bahsettiğini, Türkiye’nin kaygılarına kulak verdiklerini açıkladığını söyledi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Madem kaygılarımıza kulak veriyorsunuz, madem yakın işbirliği diyorsunuz, o zaman ne geziyorsunuz Suriye’nin kuzeyinde, ne arıyorsunuz terör örgütlerinin kanlı nefeslerinin tam ortasında?! ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin PKK’lı teröristlerle ilgili kaygılarını gidermek için yakın çalışacaklarını söylemektedir. Bu bakana diyorum ki: ayağımıza dolaşmayın, başka bir şey istemeyiz. Bir yanda yakın çalışacağız dersiniz, diğer yanda PKK’nın sırtını sıvazlarsınız. Hem Türkiye ile stratejik ortak olup hem PYD-PKK-YPG ile operasyonel ortaklık kurmak tek kelimeyle rezalet, cinayet ve hıyanettir."

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Afrin
#TSK
6 yıl önce