|

Güvenli bölgede kontrol bizde olmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Suriye’de kurulması planlanan güvenli bölgenin Türkiye’nin denetim ve kontrolünde olması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Ancak, güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek, herkesi uyarıyorum ki, bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde çizilecektir” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 02:47 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
MHP'nin il başkanları toplantısı için Kızılcahamam ilçesine giden Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.
MHP'nin il başkanları toplantısı için Kızılcahamam ilçesine giden Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.

Partisinin il başkanları ile Kızılcahamam'da biraraya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimler, Cumhur İttifakı ve Suriye'ye ilişkin önemli mesajlar verdi. İl başkanlarına konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

30 büyükşehir belediye başkanlığının tamamında ve bunların alt belediyelerinde Cumhur İttifakı’nın doğasına muvafık şekilde Adalet ve Kalkınma Partisi’yle uzlaşmaya vardık. 51 il ve bunların ilçe belediyelerinde adaylarımız demokratik yarışa gireceklerdir. 31 Mart 2019’da düşman sevindirmeyiniz.

ABD, karanlık bir kampanyayı tedavüle sokmuştur. ABD, Fırat’ın doğusunu baz ve esas alarak bir terör haritası çizmek, özerk bir yapı kurmak, yeni bir Barzani modeli inşa etmek heves ve hedefindedir. Bu Kürdistan’a yeni bir adımdır. İsrail işin içindedir.

GÜVENLİ BÖLGE HAKİMİYETİMİZ ALTINDADIR

  • Trump, 30 kilometre derinliğinde bir güvenli bölgeden bahsetmiştir. Hükümet ise buna müspet yaklaşmıştır. Güvenli bölge tamamen Türkiye’nin denetim ve kontrolünde olacaksa, üstelik terörle tavizsiz bir mücadele sürecekse diyeceğim bir şey yoktur. Hatta temennim, bu 30 kilometrelik güvenli alanın Suriye’nin istikrar ve iç barışa ulaşıncaya kadar hâkimiyetimiz altında bulunmasıdır. Güvenli bölge stratejisini biz kurmuşsak mesele yoktur. Şartlarını, sınırlarını zamanını biz belirlemişsek yine mesele yoktur.

YAPTIKLARIMIZIN ÜZERİ ÇİZİLECEKTİR

Ancak, ABD’nin yazdığı kanlı senaryoya kanıp, güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek, aynısı Körfez Savaşı’ndan sonra yaşandığı gibi, yeni bir uçuşa yasak bölge kararına zımnen onay vereceksek, herkesi uyarıyorum ki, bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde çizilecektir. Yani şehitlerimizin kanı yerde kalacaktır. Tehlike bu kadar ciddi, bu kadar yakındır.

  • Hükümetin yanındayız
  • Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, "20 millik derinliğe sahip olacağı söylenen güvenli bölge tanımı ile kastedilen nedir? Bu güvenli bölgede terör örgütleri bulunacak mıdır? Uçuşa yasak bölge planlaması var mıdır? Rusya bu işin neresindedir?" sorularını sordu ve ekledi: "Siyasi iktidarın terörle mücadelesi doğrudur. Kararlı bir tutum söz konusudur. Uyanıklığı da doğru bir tespittir. Devam ettiği sürece bunlar MHP olarak iktidarın destekçisi ve yardımcısıyız. Biz terörle mücadele sürecinde ön şartsız devlet ve hükümetimizin yanındayız."
#MHP
#Devlet Bahçeli
#Suriye
#Güvenli Bölge
5 yıl önce