|

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplanacak

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, muhalefetin başvurusu üzerine komisyonun olağanüstü toplanacağını açıkladı. Kavaklıoğlu, komisyonun ne zaman toplanacağına karar vermediklerini ama İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinin TBMM Genel Kurulu'nda devam etmesi nedeniyle bu hafta toplanmayacağını kaydetti.

Yeni Şafak
14:46 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:49 - 23/02/2015 Pazartesi
AA

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, muhalefetin başvurusu üzerine komisyonu olağanüstü toplayacaklarını bildirdi.


Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in, Komisyonun MHP'li üyelerinin, ayrıca komisyonun CHP'li ve MHP'li üyelerinin birlikte imzaladığı başvuru ile komisyonun olağanüstü toplanmasını istediklerini söyledi. Kavaklıoğlu, yeterli imza ile başvuruda bulunulduğunu ve bu nedenle de komisyonu olağanüstü toplamak durumunda olduklarını belitti.


Başvurularda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un basın toplantısında MİT ile dile getirdiği iddiaları, "komisyonun olağanüstü toplanarak incelemesinin ve araştırmasının" istendiğini anımsatan Kavaklıoğlu, "Bu iddiaları komisyonda değerlendireceğiz. Görev alanımıza girer mi girmez mi diye bakacağız. Neticesinde de bir karar vereceğiz" dedi. 


Kavaklıoğlu, komisyonun ne zaman toplanacağına karar vermediklerini ama İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinin TBMM Genel Kurulu'nda devam etmesi nedeniyle bu hafta toplanmayacağını kaydetti. "Haftaya olabilir mi?" sorusuna Kavaklıoğlu, "Olabilir ama kesin bir tarih vermeyeyim" yanıtını verdi.

#TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu
#Alpaslan Kavaklıoğlu
#muhalefetin başvurusu
#HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel
#MHP'li üyeler
#Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplanacak
9 yıl önce