|

Hacettepe'de Kur'an'a büyük saygısızlık

Hacettepe Üniversitesi büyük bir skandala imza attı. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kur'an-ı Kerim sayfaları kullanılarak füze maketi yapıldı. Fakülte önünde sergilenen sözde sanat eserine tepki gösteren öğrenciler, rezalete son verilmesini istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 7/12/2012 Cuma
Güncelleme: 21:07 - 6/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Hacettepe'de Kur'an'a büyük saygısızlık
Hacettepe'de Kur'an'a büyük saygısızlık

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kur'an-ı Kerim sayfaları kullanılarak füze maketi yapılmasına, Milli Türk Talebe Birliği'nden tepki geldi.

Milli Türk Talebe Birliği Ankara Şube Başkanı Şükrü Macun, "Başörtüsü zulmüyle İslam'a hakaret eden Hacettepe Üniversitesi, yaptığı son eylemle saldırılarının çirkinliğini daha da artırmıştır. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kur'an-ı Kerim sayfaları kullanılarak füze maketi yapılmış ve bunun bir sanat eseri olduğu iddia edilmiştir. Yüzyıllardır insanlığın yol göstericisi olan Kur'an-Kerim'i bu tür hakaretlerle aşağılamak isteyenler, asıl kendilerini küçük düşürmektedir" dedi.

SORUŞTURMA AÇILSIN

Füze maketiyle neyin anlatılmaya çalışıldığını anlamadıklarını belirten Şükrü Macun, "Halen başörtüsü yasağı uygulayan Güzel Sanatlar Fakültesi, füze maketi ile öğrencileri kışkırtmaya mı çalışmaktadır, yoksa topyekun tüm Müslümanlar hakaret edilmek mi istenmektedir? Tüm bunların cevabı, maketi yapanlar ve yapılmasına izin verenler tarafından açıklanmalıdır. Üniversite yönetimi, konuyla ilgili derhal soruşturma başlatmak zorundadır" diye konuştu.

MÜSLÜMANLARA HAKARET EDİLDİ

"Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu saldırı, yalnızca kendi vatandaşlarımızı değil, dünyada yaşayan 1.5 milyardan fazla Müslüman'ı ilgilendirmektedir. İslam'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmek kimsenin haddine değildir. Herkes haddini bilmek zorundadır" diyen Macun, Hacettepe Üniversitesi'ne tepkisini dile getirdi.

11 yıl önce