|

Hainlerin hedefinde FETÖ metre var: Karalama timi kurdular

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yurt dışına firar eden eski askerler, TSK'nın komuta heyeti başta olmak üzere, örgüte karşı mücadele veren askerler ile ailelerini sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla hedef alıyor. Sosyal medya timindeki isimlerden biri 15 Temmuz'da darbesi kapsamında yargılanırken serbest bırakılan Kurmay binbaşı Mehmet Çavdar. Hainlerin hedefinde kripto örgüt mensuplarını deşifre eden "FETÖ metre sistemini" geliştiren Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi var.

Yeni Şafak
12:37 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:47 - 18/10/2018 Perşembe
AA
FETÖ elebaşı Gülen'e bağlı örgüt mensupları sosyal medya üzerinde FETÖ metrenin mucidi Cihat Yaycı'yı hedef alıyor.
FETÖ elebaşı Gülen'e bağlı örgüt mensupları sosyal medya üzerinde FETÖ metrenin mucidi Cihat Yaycı'yı hedef alıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt dışına firar eden eski askerler, örgüte karşı mücadele veren isimleri sosyal medya üzerinden hedef alıyor.

  • Firari askerlerin hedefindeki isimlerin başında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) kripto örgüt mensuplarını deşifre eden "FETÖ metre sistemini" geliştiren DKK Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ve ekibi geliyor.

Yaycı ve ekibindekilerin evlerinin konum bilgileri ve uydudan çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak tehditte bulunan firariler, kendilerine karşı gördükleri bu askerlerin eş ve çocuklarının cep telefon numaraları ile özel yaşama ilişkin bilgilerini dahi paylaşmaktan geri durmuyor.

Olmayan dilekçeyi paylaştı

Kripto örgüt mensupları ve onları yönlendiren "mahrem imamları" deşifre eden "FETÖ metre sistemi", "ByLock uygulaması" ve "ankesörlü hat operasyonu"na yönelik karalama kampanyası ile örgütle mücadele eden isimleri hedef gösteren FETÖ'cü firarilerin arasında eski kurmay albay Hüseyin Demirtaş dikkati çekiyor.

Bükreş Silahlı Kuvvetler Ataşeliğinde görevinden alındıktan sonra meslekten ihraç edilen Demirtaş, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılaması devam ederken yurt dışına kaçtı.

Savcılıklara yurt dışından sahte ihbarlar içeren fakslar gönderiyor

  • Paylaşımlarında, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ihanetle suçlayan Demirtaş, darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin soruşturmayı yürüten savcıları ve davayı gören mahkeme heyetini de hedef gösteriyor.
  • Ayrıca FETÖ ile mücadele eden askerler hakkında çalıştıkları kurumların yanı sıra savcılıklara yurt dışından faks gönderen Demirtaş, bu yöntemle söz konusu kişileri yıpratmaya çalışıyor.

Tahliye sonrası soluğu yurt dışında aldı

FETÖ firarilerinin sosyal medya üzerinde oluşturduğu karalama timinin en aktif kullanıcılarının başında eski kurmay binbaşı Mehmet Çavdar geliyor.

  • Darbe girişimi sırasında TCG Oruçreis Fırkateyn'de harekat subayı olarak görev yapan Çavdar, eski albay Önder Öngör'ün kanunsuz emirlerine uyarak sabah saatlerine kadar darbe faaliyetlerini sürdürdü.
  • Gemi mürettebatının cep telefonunu toplayarak darbe girişimine ilişkin bilgi almalarını engelleyen Çavdar, TRT'de okunan sözde darbe bildirisinin herkes tarafından izlenmesi ve sıkıyönetim emirlerine uyması için talimatlar verdiği tanık beyanlarında yer aldı.

Kocaeli'de yargılanmasına devam edilen Donanma Komutanlığı davasının sanığı Çavdar, esasa ilişkin savunmasının ardından adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra yurt dışında soluğu olan örgüt üyelerinden oldu.

Çavdar, suçsuz olduğunu paylaşımlarında savunurken neden firar ettiğine ilişkin başka kullanıcıların sorularını cevapsız bırakıyor.

"Kul hakkını" gözeten kopyacı

Eski binbaşı Cafer Topkaya da sosyal medyayı aktif kullanan firari FETÖ mensupları arasında yer alıyor.

Topkaya, 2015'te yurt dışı kurslar proje subaylığından yurt dışı daimi göreve getirilerek NATO bünyesinde proje subayı olarak görevlendirildi.

ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Topkaya, yargılaması devam ettiği sırada, 21 Şubat 2018'de adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra kayıplara karıştı.

Harp okulunda öğrenim gördüğü sırada yazılı sınavlarda kopya çektiği için hakkında işlem yapılan Topkaya, sosyal medyadan "kul hakkına" ilişkin değerlendirmeler de yapıyor.

ByLock'çu istihbarat subayı

  • Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlardan Hakan Çiçek başta olmak üzere, FETÖ'nün mahrem yapılanmasındaki isimlerle irtibatı ortaya çıkan firari eski istihbaratçı binbaşı Engin Büker de sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye aleyhinde karalama yapan örgüt mensuplarından. Adli kontrol şartıyla bırakıldıktan sonra FETÖ'nün firarileri arasına katılan Büker, daha önce birlikte görev yaptığı örgüt karşıtı komutanları hedef alan içerikler yayımlıyor.

- Firari çiftin karalama oyunu

Sosyal medyada örgüt propagandası yapan firari şüphelilerden eski binbaşı Serkan Bakışgan ve eşi eski üsteğmen Merve Bakışgan da yer alıyor.

ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Serkan Bakışgan hakkında, Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan yakalama emri bulunuyor.

  • Bir itirafçı beyanında, Bakışgan'ın DKK mahrem yapılanması içinde "abilik" yapan "Maksut" kod isimli örgüt yöneticisinin öğrencisi olduğu bilgisi yer aldı.
  • Örgüt irtibatı tespit edilen eşi Merve Bakışgan hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 26 Haziran 2018'de gözaltı kararı verildi.
  • Sosyal medya hesaplarında Türkçenin yanı sıra İngilizce yaptıkları paylaşımlarla Türkiye'yi karalayan çiftin, kendileri gibi diğer firari FETÖ'cülerle iletişim halinde oldukları görülüyor.

Darbe girişiminden sonra birliğine katılış yapmayan firari üsteğmen Resul Dağcı da sosyal medya hesapları üzerinden kara propaganda çalışmaları yürütüyor. "FETÖ metre sistemini" karalayan paylaşımlarda bulunan Dağcı, hukuki değeri bulunmayan bazı değerlendirmeleri "FETÖ metre" kriteri diye paylaşıyor.

Ev adreslerini paylaşıp tehdit ettiler

  • Söz konusu isimlerin dışında darbe girişiminden sonra Yunanistan'a sığınan eski kurmay albay Halil Tunç ile Portekiz Ataşesi iken yurda dönmeyen eski kurmay albay Mehmet Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu eski albay Levent Bingöl, eski kurmay yarbay Ethem Gürbaş, eski kurmay binbaşı Serkan Tezgel, eski yüzbaşılar Abdullah Kara, Ceyhun Şahin, Bahadır Yücekaya, eski üsteğmen Resul Dağcı, eski astsubaylar Ersin Demircan ve Özer Yılmaz da sosyal medya üzerinden Türkiye'yi karalayan ve darbe girişimi davalarını gören mahkeme heyetlerini hedef alan paylaşımlar yapıyor.

Bu isimlerin kendi açık kimliklerinin yanı sıra başka isimlerle kullandıkları hesaplardan örgütle mücadele eden askerlere, ev adreslerinin uyudu görüntülerini paylaşarak ölüm tehditlerinde bulundukları kaydedildi.

#FETÖ
#Cihat Yaycı
#Sosyal medya
5 yıl önce
default-profile-img