|

Haki yeşil sohbetin misafirleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü civarında yakalanan 'örgütün sivil imamları' Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in ocak, mart ve haziranda, aynı günlerde ABD'de olduklarını belirledi. Başsavcılık, FETÖ elebaşı Gülen'in haki yeşil bir cübbeyle 'darbe mesajı'nı açık bir şekilde verdiği 21 Mart 2016 tarihli sohbete de Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek'in katıldığını tespit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 четверг
Güncelleme: 00:19 - 8/12/2016 четверг
Yeni Şafak

FETÖ'nün 5 'sivil imamı' hakkında hazırlanan yurtdışı giriş-çıkış analiz raporlarına göre, Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek'in darbe toplantısının yapıldığı değerlendirilen 1-4 Ocak, 17-21 Mart ve 20-24 Haziran'da ABD'de bulundukları ve şüphelilerin bu seyahatlerde farklı tarihlerde giriş çıkış yaparak tedbir uyguladıkları belirlendi. Ayrıca 34 SIR 49 plakalı aracıyla Aralık 2015-Haziran 2016 arası Ankara'ya 12 defa gelen Öksüz'ün, darbe toplantılarının icrasının ardından ABD'ye hareket ettiği anlaşıldı.



İLK YOLCULUK 1997'DE




İlk darbe toplantısını 27 Aralık 2015'te Ankara'da yapan Öksüz bu temasların hemen ardından ABD'ye gitti. Öksüz'ün ABD serüveni sadece darbe toplantılarıyla sınırlı değil. Öksüz, FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'ye kaçtığı 1999 yılından beri bu ülkeye giderken, Kemal Batmaz'ın ilk ABD seyahati ise 1997 yılına dayanıyor. Sahte kimlikle açılan 4 telefon hattını kullandığını belirlenen Öksüz, son ABD seyahatini Kemal Batmaz'la gerçekleştirdi ve ikili, 11 Temmuz'da yurda döndü. TSK'daki FETÖ'cü teröristleri yönlendiren bu kişilerin diğer bağlantıları titizlikle araştırılıyor. Batmaz, Çiçek, Biniş ve Oruç, Sincan Cezaevi'nde tek kişilik koğuşlarda tutuluyor. Gözaltındayken serbest bırakılan Öksüz'ü ise arama çalışmaları sürüyor.


#Akıncı Üssü
#FETÖ
#Adil Öksüz
#Kemal Batmaz
#Nurettin Oruç
7 лет назад