|

Halk TV'ye ambargo uygulayan Kılıçdaroğlu: Medya üzerindeki baskıları görüyoruz

Partisindeki değişim hareketini desteklediği için Halk TV'ye ambargo uygulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de medyaya baskı yapıldığını söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Medya üzerindeki baskıları görüyoruz, bunları yaşıyoruz. Bütün engellemeler var. Bu arada doğru haberlerin de engellendiğini biliyoruz. Ama medyada bir özgürlüğün olmadığını da hepimiz bir şekilde günlük yaşamımızda da olsa görüyoruz, yaşıyoruz." dedi.

14:41 - 25/07/2023 Tuesday
Güncelleme: 14:45 - 25/07/2023 Tuesday
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12'nci seçim yenilgisinin ardından partisinde başlayan 'değişim' hareketi, CHP tarafından fonlanan Halk TV'de de destek gördü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği hareketi öne çıkaran haberler yapan Halk TV, parti yönetiminden veto yedi.

Kanalla olan anlaşmalarını fesheden CHP, Görkemli Hatıralar isimli programın yapılmasını da engelledi. CHP yönetiminde olan Antalya Döşemealtı Belediyesi, ilçede bulunan Kırkgöz Hanı'nda çekilecek programı iptal ettirdi.

Halk TV'ye ambargo uygulayan Kılıçdaroğlu ise grup toplantısında Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını öne sürdü.



'Medya üzerindeki baskıları görüyoruz'

24 Temmuz Basın Bayramı'nı anımsatan Kılıçdaroğlu
, "Basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümüydü. Hapishanelerimizde gazeteciler var. Merdan Yanardağ şu an hapiste.
Üstelik tutuklu yani mahkum değil. Medya üzerindeki baskıları görüyoruz, bunları yaşıyoruz. Bütün engellemeler var. Bu arada doğru haberlerin de engellendiğini biliyoruz. Ama medyada bir özgürlüğün olmadığını da hepimiz bir şekilde günlük yaşamımızda da olsa görüyoruz, yaşıyoruz."
ifadelerini kullandı.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Halk TV
#CHP
10 months ago